USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Oyun

World of Warcraft, 20 yıllık geleneği bozuyor!

Dünyanın önde gelen MMORPG'lerinden World of Warcraft oyununa 20 yıllık geleneği bozacak yeni bir özellik geliyor.

World of Warcraft, 20 yıllık geleneği bozuyor!
01-02-2022 17:01
01-02-2022 17:04
Google News

Oyun tarihinin en köklü MMORPG oyunlarından World of Warcraft, bugüne kadar yakınından bile geçmediği bir değişime uğramak üzere. Bildiğiniz üzere bu zamana kadar oyun, Horde ve Alliance olmak üzere iki taraftan oluşuyordu, ancak yıllardır birbirine düşman olan bu iki taraf yakın zamanda birleşmek üzere.

World of Warcraft’ın oyun direktörü Ion Hazzikostas, geçtiğimiz saatlerde oyunla ilgili kapsamlı bir blog yazısı yayınladı. Bu yazıda, WoW’un 18 yıllık geleneğinin artık bozulacağı belirtildi.

Tarihte ilk kez iki taraf aynı grupta yer alabilecek

Oyun direktörünün yapmış olduğu açıklamalara göre World of Warcraft’ta artık Horde ve Alliance aynı tarafta yer alabilecek. Yani, WoW’un oyunculara sunmuş olduğu zindanlarda, görevlerde, raid ve PvP’lerde bu zamana kadar birbirine düşman olan iki taraf aynı amaç uğruna savaşabilecek.

Direktör Hazzikostas, herkesi heyecanlandıran bu büyük değişim hakkında şu ifadeleri kullandı; “Zindanlar, raid ve derecelendirilmiş PvP’ler için Alliance ve Horde oyuncularının birlikte parti oluşturmasına olanak sağlayacak yeni sistem üzerinde çalıştığımızı duyurmaktan mutluluk duyarım.”

Bu özellik için WoW yapımcılarının biraz daha zamana ihtiyacı var

WoW’da yıllardır süregelen bir geleneği bir anda bozmak elbette pek kolay olmayacaktır. Hazzikostas, bu özelliği hayata geçirebilmek için 20 yıllık kod ve sistemleri yeniden elden geçirmeleri gerektiğini, bu yüzden de oyuncuların karşı tarafla aynı partide olabilmeleri için biraz daha beklemeleri gerektiğini dile getirdi.

Bu sebeple yeni özelliğin yakında çıkacak Eternity’s End içerik güncellemesi ile birlikte gelmesini beklemek biraz yanlış olur. Hazzikoastas’ın söylediklerine göre Horde ve Alliance arasındaki gruplaşma, 9.2.5 güncellemesinden sonra mümkün olacak.

Bazı kurallar geçerli olmaya devam edecek

Daha önce de belirttiğimiz gibi Alliance ve Horde gruplaşması raid, zindan ve PvP alanlarında mümkün olacak. Ancak loncalara ait kullanıcılar, belirli bölgelerde karşı tarafı düşman olarak görmeye devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?