USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vize krizi devam ederken Almanya'dan Türkiye kararı

Almanya, vize başvurularındaki gecikme süresini azaltmak, bekleme süresini kısaltmak için pilot bir uygulama başlattı. Buna göre; Türkiye, Çin ve Fas'ta vize başvurusu reddedilenlerin itiraz süresi 6 aylığına askıya alındı.

Vize krizi devam ederken Almanya'dan Türkiye kararı
14-06-2023 11:54
14-06-2023 11:58
GAZİANTEP
Google News

Bir süredir Schengen vizelerinde yaşanan sorunlar gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuya ilişkin Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, sorunun Türkiye'ye özgü olmadığı yaşanan gecikmelerin pandemi sonrası başladığını altı çizilmişti.

AMAÇ, DİĞER BAŞVURULARI HIZLI SONLANDIRMAK

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Almanya; Çin, Fas ve Türkiye'de pilot bir uygulama başlatarak vize reddine itiraz sürecini askıya aldı.

Açıklamada, pandemiyle birlikte getirilen seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından vize başvurularında yaşanan artış dile getirildi ve belirli yerlerde vize başvurusunda bulunmak için uzun süre beklenildiğinin altı çizildi.

ANCAK SADECE 3 ÜLKEDE UYGULANACAK

Bu sebeple Almanya Dışişleri Bakanlığı, vize başvurularındaki bekleme süresini kısaltmak, iş yükünü azaltmak için Çin, Fas ve Türkiye'de pilot bir uygulama başlatarak vize reddine itirazı 6 aylığına askıya aldığını açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Türk vatandaşlarına Ocak-Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 40 bin daha fazla Schengen vizesi verildiğini açıklamıştı. Ancak bu dönemde yapılan toplam vize başvuru sayısı ve ret oranlarıyla ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, vize başvurularının daha önce olduğu gibi yine aynı yasal temelde değerlendirileceği ve gerekli şartları sağlayanlara vize verilmeye devam edeceği belirtildi.

İtiraz sürecinin askıya alındığı bu üç ülkede, vize reddinin nedenleri, başvuru sahibine, önceki döneme kıyasla, daha ayrıntılı açıklanacak.

1 HAZİRAN ÖNCESİ DETAYI

1 Haziran 2023'ten önce vize talebi olumsuz sonuçlanmış ve karara itiraz etmek isteyenlerin itiraz hakkının sürdüğü belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?