USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uzman isim gerçeği açıkladı! HAARP depremi tetikler mi? Yoksa psikolojik harp mi?

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin konuğu olan TR Anten Elektronik A.Ş’nin Genel Müdürü Prof. Dr. Lokman Kuzu, Kahramanmaraş depremleri sonrası gündeme gelen “HAARP ile deprem tetiklenebilir mi?” sorusunu cevaplandırdı.

Uzman isim gerçeği açıkladı! HAARP depremi tetikler mi? Yoksa psikolojik harp mi?
02-09-2023 12:09
Google News

Haber7 - ÖZEL

TR Anten Elektronik A.Ş’nin Genel Müdürü Prof. Dr. Lokman Kuzu, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin konuğu oldu. Merak edilen birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kuzu, özellikle Kahramanmaraş depremlerinin ve Havai’de çıkan büyük yangınların ardından HAARP iddialarına yönelik merak edilen soruya cevap verdi. 

Bilindiği üzere 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden kısa bir süre önce ABD silahlı kuvvetlerine ait USS Nitze gemisi İstanbul’a gelmişti. Bu geminin gelmesinden birkaç gün sonra büyük depremlerin meydana gelmesi beraberinde birçok komplo teorisini de oluşturdu. Bazı kişiler, depremlerin ABD gemisinde bulunan HAARP teknolojisiyle tetiklendiğini iddia etmişti.

Prof. Dr. Lokman Kuzu, deprem ve yangınların HAARP ile yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir komplo teorisinin gerçek olamayacağını söyledi. 

İşte TR Anten Elektronik A.Ş’nin Genel Müdürü Prof. Dr. Lokman Kuzu ile röportajımızdan o bölüm…

HAARP İLE DEPREM MÜMKÜN MÜ?

Deprem sürecinde de çok tartışılan bir mesele vardı. HAARP teknolojisinin depremi tetiklemesiyle ilgili komplo teorileri üretildi. Mesela son havai yangınlarında yine benzer lazerle yangınların çıkarıldığına dair komplo teoriler üretildi. Bunlar gerçekten komplo teorileri mi ya da yapılabilir mi?

Dün bir videoyla karşılaştım. Evet yani konunun uzmanı değilim. Tanımıyorum kişiyi, ismini de yazmamışlardı. Elon Musk'ın yaptığı Starlink uydularının lazerle yangın çıkardığını filan iddia ediyor ki, uçmuş. Öyle bir şey yok üzerinde. Öyle bir görev yükü olsa da çıkaramaz. Yani sonuçta bu lazer 800 kilometrelik bir uydu lazeri tutacak dünyayı yakacak. Böyle bir şey olamaz yani. Bu RF sinyali sürekli böyle toparlanarak gitmiyor, yayılarak gidiyor.

Mevcut teknolojiyle mümkün değil mi böyle bir şey?

Mümkün değil.

HAARP Projesi

Peki HARP teknolojisi nedir?

HAARP dediğimiz şey geçmişte başlamış. 2000’li yıllarda Alaska'da bir üniversiteye devredilmiş bir proje. Yüksek güç basık iyonosfer tabakasının sektirme özelliği kullanılıyor. Büyütme özelliği kullanılıyor. Tabii sinyal 600 kilometre gidince zaten pikowatt’lara geliyor. Tekrar büyüttüğünüzde bir milyon defa büyütseniz de en fazla 100 wat olur. Tekrar ineceği yerde gene pikowatlara düşer. Anlamsız bir şey. Yani orada böyle depremi bırakın, bardağı oynatsın ya. Başka bir şey demiyorum. Ben bunu bir bir yazımda da yazdım. Yani HAARP ile bir bardağı şuradan şurayı oynatın. Çok net yani. Evlerde kullandığımız mikro dalganın içinde 600 watt var. Benim doktor konum. O dönen motorunu iptal edin bakın bakalım su ne oluyor. Su hareket ediyor mu ya? Öyle bir şey yok yani. Deprem dediğiniz şeyde milyonlarca julden oluşan bir enerji dalgası açığa çıkıyor. Yani onu oluşturma ihtimaliniz sıfır. O kadar büyük enerjiyi insanoğlu elde edemiyor. Mümkün değil. Bir de bu yerin 5 -10-20 kilometre altında olan bir şey. Yani bu mümkün değil. THOR Projesi vardı. Yani işte çubukları atalım diye. Böyle bir proje de 2000’lern başında bitti diye biliyorum. O da mümkün değil. Yani atmosfere girecek. Uzaydan fırlatılacak. Zaten atmosfere giren şey tamam hızlı giriyor ama zaten yanıyor. Hadi  çubuklar yanmadı diyelim. Yere düşse bile beş kilometre aşağıya nasıl inecek? İnse bile oradaki yani beş kilometre boyunca hiç mi yavaşlamayacak?

THOR Projesi

Çok basit düşünüyorum. Yani çok yani halktan insanların düşünebileceği şekilde. Yani mühendis olmasan bile bu şekilde düşünseniz bile böyle bir enerjiyi ortaya çıkarma ihtimali sıfıra yakın. Bunlar denendi. Bir örneği yok. Bugün Rusya, Ukrayna savaşı var. Böyle bir şey olsa Rusya'yı altüst ederim. Böyle bir teknoloji elimde olsa sürekli orasını burasında deprem çıkarırım. Adamın ekonomisini bitiririm yani. Böyle bir şey yok yani. Olsa Amerika kullanmaz mı? Bir de konunun uzmanı olmayan insanlar çıkıyor, sallıyorlar. Çok tutuyor maalesef basında. Herkes de konuşuyor Bizim en büyük problemimiz okuma problemi. Yani az az okuyoruz. Az araştırıyoruz. Her şeyi internette bulabileceğimizi sanıyoruz. Hele yeni nesil bir de öyle bir şey. Her şeyi internette bulacağını sanıyor. Ben anten teorisi dersi veriyorum. Bilim teknoloji dersleri veriyorum. Her şeyi internette bulacağını sanıyor bu öğrenciler. Bart kullanıyor, ChatGPT kullanıyor. Orada bulacağını düşünüyor. Sizden daha akıllı bir şey değil. Hatta bir bilmece sordum ChatGPT’ye. İngilizce sordum, bilemedi. Beklentim de oydu zaten. Yani bunlar daha çok ilerlese bile insanoğlunun zekasını geçme ihtimali sıfır. Çok net söylüyorum. Hızlı işlem yapıyor. Bazı şeylerde avantaj getiriyor olabilir. Ama hala çok çok uzağında.

RÖPORTAJIN TAMAMI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?