USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslekler Şahinbey’de Yaşıyor

Gaziantep’in unutulmaya yüz tutmuş meslekleri arasında yer alan Sedef işlemeciliği Şahinbey Belediyesine bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’nde verilen kursla yeniden hayat buluyor.

Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslekler Şahinbey’de Yaşıyor
11-09-2023 15:58
11-09-2023 16:02
GAZİANTEP
Google News

Şahinbey Belediyesi, sosyal tesislerinde ve gençlik merkezlerinde verdiği meslek edindirme kurslarıyla vatandaşlara meslek öğreterek bütçelerine katkı sağlıyor. Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne gelen kursiyerler unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında gösterilen el işi göz nuru sedef işlemeciliğini öğreniyorlar.

 HAYATIMIZI DEĞİŞTİRDİ

Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne gelerek sedef işlemeciliği kursunda eğitim alan kursiyer Türkan dokumacı “Yaklaşık 1 yıldır Sedefçilik kursuna geliyorum. Buraya gelmeden önce çok temkinliydim. Bu mesleği yapabilir miyim diye kendimi çok sorguladım. Çünkü çok emek isteyen bir iş. Atalarımızın unutulmaya yüz tutmuş mesleğini öğrenmek ve bu konuda kendimi geliştirdim. Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’nin imkânlarından hem ben hem de çocuklarım faydalanıyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederim” dedi.

 Kursiyerlerden Melek Ali, bu tür kurslarla meslek sahibi olduklarını belirterek “Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne daha önce çocuklarımı getiriyordum. Ben de Sedefçilik kursuna gelmeye başladım. Bu işi tam olarak öğrendiğimde oğluma satranç tahtası ile tavla yapmak istiyorum. Bizlere bu imkânı sunan Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Sedef İşlemeciliği kursuna gelen Dursun Hilaloğlu, sedef işletmeciliğini öğrenerek aile bütçesine katkı sağlamak istediğini belirterek, “Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne gelmeden önce ev hanımı olarak evde zamanımı geçiriyordum. Buraya geldikten sonra hayatım değişti. 2 yıldır Sedefçilik kursuna geliyorum. Kursa gelmeden önce eşim bana sen bu işi yapamazsın gitme diyordu. Şimdi ise yaptığım işlerle övünüyor. Öğrenmenin yaşı yok. Evdeki hanımlarda gelip bu mesleği öğrenip aile bütçelerine katkıda bulunup kendi ayakları üzerinde durabilirler” diye konuştu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?