USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Üniversite öğrencilerine meme kanserinde erken teşhisin önemi anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahı Dr. Alper Aytekin, meme kanserinde ilk teşhis ve erken tedavinin önemli olduğunu belirtti.

Üniversite öğrencilerine meme kanserinde erken teşhisin önemi anlatıldı
25-10-2023 16:12
25-10-2023 16:17
GAZİANTEP
Google News

Aytekin, Tıp Fakültesi Amfi Salonu'nda düzenlenen programda, Farkındalık Ayı'nda meme kanserine dikkati çekmek için öğrencilerle bir araya geldi.

Programda konuşan Dr. Alper Aytekin, meme kanseriyle ilgili farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Toplumu bilgilendirmenin önemli olduğunu aktaran Aytekin, şunları söyledi:

"Meme kanseriyle ilgili dünyada ciddi bir farkındalık oluşturuldu. Dünya Sağlık Örgütü 2004'ten itibaren Ekim ayını meme kanseri Farkındalık Ayı olarak ilan etti. Bunun temel nedeni meme kanserinin son yıllarda günümüze kadar artan bir sıklıkta ortaya çıkması gösteriliyor. Bu sıklığın artması dünyada meme kanserine bağlı ciddi problemler oluşturmuştu. Bununla birlikte meme kanseriyle ilgili son yıllarda tarama programlarının geliştirilmesi, tedavide özellikle yenilikçi, kişiselleştirilmiş tedavilerin geliştirilmesi, erken teşhisin biraz daha önemli olması durumunu oluşturdu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?