USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Umre' desteği İyi Parti'de sonu oldu! Akşener'in ihraç listesinde sürpriz isim

Meral Akşener’e muhalif tutum göstermemesine rağmen ihraç edilen İyi Parti Kurucu Genel İdare Kurulu Üyesi Tamer Kayaalp’in neden atıldığı açıklanmazken, “umre” konulu paylaşımının sonunu hazırladığı belirtiliyor.

'Umre' desteği İyi Parti'de sonu oldu! Akşener'in ihraç listesinde sürpriz isim
20-07-2023 11:39
Google News

Meral Akşener'in 'ip'inden kopan kopana

GALERİNİN DEVAMI <p>Akşener'in <a href=üst düzey kurmayları, parti politikalarından rahatsızlığını ilan ederek İyi Parti'den ayrıldı.

"><p>Kimisi HDP'nin taleplerine boyun eğme" şikayetiyle Akşener'den koptu, kimisi "FETÖ" suçlamalarıyla İyi Parti'yle ilişkisini bitirdi.

"><p>Partide <strong>Türk milliyetçiliğinin tasfiye edildiğini </strong>söyleyerek ayrılanlar da oldu, Sorosçuların" egemen konuma geldiğini ifade edip kopanlar da...

"><p>İyi Parti'nin ağır abilerinden" Yavuz Ağıralioğlu'nun istifası, kopuşun son halkasını oluşturdu.

"><p><span data-darkreader-inline-color=Kuruluşundan bu yana İyi Parti'den ayrılan kritik isimlerden öne çıkanlar şöyle:

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Kurucularından Yusuf Halaçoğlu, parti içinde Türk milliyetçiliğinin tasfiye edildiğini ifade ederek kendisinin ve birçok arkadaşının bu nedenle istifa ettiğini söyledi. Halaçoğlu ayrıca Meral Akşener’in kendisine CHP ile ittifak kuracaklarını söylediğinde “Partiyi bitiriyorsunuz” eleştirisinde bulunduğunu belirtti. Halaçoğlu, “Türk milliyetçiliği tasfiye ediliyor. Bunu düşündüğüm için istifa ettim” dedi.

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Kurucu Üyesi Özcan Yeniçeri, seçimlerde HDP ile iş birliği yapan İyi Parti ve CHP’ye sert tepki göstererek, “HDP ile iş birliğinin ve onunla birlikte siyasetten bir sonuç almaya çalışmanın çaresizlikten ve ödleklikten başka bir anlamı yoktur. HDP, siyasi kamuflajlı bir terörist organizasyonudur” dedi.

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Kurucu Üyesi Vedat Yenerer, partiden istifasına ilişkin yaptığı açıklamadaBenim için İyi Parti kocaman bir hayal kırıklığı olmuştur. Partimiz Meral Akşener hayran kulübüne dönmüş durumda. Türk milliyetçilerinin parti içinde önem teşkil etmediğini gördüm. Öcalan’a ev hapsi isteyenler, ‘Ege’de Yunan işgali yoktur’ diyenler üst düzey görevlere getirildi” dedi.

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Kurucu Üyesi Hayrettin Barut, İP Genel Başkanı Meral Akşener’in basın toplantısında HDP için “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” ifadesini kullanmasına tepki göstererek, “Bölücü bir partinin Kürt kökenli vatandaşlarımızın siyasi temsilcisi olarak nitelendirilmesi, bu suretle hem Kürt kardeşlerimize hakaret edilmesi hem de bölücülük yapılması kabul edilebilir bir husus değildir.” dedi.

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Kurucu Üyesi Cezmi Polat, darbeci ve işkenceci Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’in CHP ve İyi Parti'nin ortak adayı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılması üzerine, “Ülkücüleri ipe götüren babanın oğluyla işimiz olmazdiyerek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Kurucu Üyesi Seyit Yücel, “Türk milliyetçileri acele operasyonlarla partiden ihraç ediliyor” deyip partiyle ilişkisini kopardı. Yücel, “Ülkücülerin emeği ve alın teriyle kurulan partimizde bugün ideolojik mensubiyeti ve siyasi meşrebi bizce malum olmayanların kuşatmasından rahatsızım. Anayasamızda yer alan başlangıç maddelerinin de değiştirilebileceğini söyleyenlerle aynı masada olunmasından rahatsızım” dedi.

"><p><strong><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Murat Çuhadar, AK Parti’yi destekleme kararı alarak, görevinden ayrıldı.

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Akşener'in partisinden istifa etti.

"><p>İsmail Ok, “<strong>Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki <a href=AK Parti ile mücadelede ‘Ben de varım’” diyerek AK Parti rozetini taktı.

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, partinin PKK ile dirsek temasına şöyle tepki gösterdi: “İktidar olmak için her yolu mübah gören bir anlayış şu anda İYİ Parti’yi yönetiyor. Kızdığımız budur. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için PKK talebine, özerkliğe evet diyecekler.” Koncuk, istifa edip Zafer Partisi'ne katıldı. Daha sonra bir kez daha istifa edip İyi Parti'ye döndü.

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, istifa etti.

"><p>AK Parti’ye katılan Tamer Akkal, “<strong>Bir Türk milliyetçisi olarak terör <a href=örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan partinin birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İYİ Parti’den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur. Böyle bir oluşumun içinde olmam mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Akşener'in saflarından ayrıldı. Çokal, “Türk milliyetçiliğini daha etkin kılmak ve Türklerin iktidar yürüyüşüne Akşener’in önderliğinde ulaşmak adına çıktığımız bu yol beklentileri karşılayamamıştır” serzenişinde bulundu.

"><p>İyi Parti'den istifa <a href=eden Tuba Yücel Çokal, AK Parti'ye katıldı.

"><p><span data-darkreader-inline-color=İyi Parti Kurucu Üyesi Ümit Özdağ, partideki FETÖ sızıntılarını ifşa etmesinin ardından İP’ten atılmış ve yeni parti kurmuştu. Özdağ, o süreçte “Türk milliyetçilerinin yerine FETÖ’cü zihniyet getirildi” açıklamasını yaptı. Özdağ, İyi Parti’nin kuruluş amacından uzaklaşarak, Türk Milliyetçilerinin tasfiye edildiğini, Türk Milliyetçilerinin yerine FETÖ’cü zihniyetin hakim olduğunu, söylediklerinin ispatının, televizyonlarda ve internette seyredilebilecek görüntülerde olduğunu öne sürdü.

">

HABER7

Demokrasi, şeffaflık ve farklı görüşlere sayhı gibi kavramlarla MHP’den ayrılarak İyi Parti’yi kuran Meral Akşener’in partisindeki erime devam ediyor. Bugüne kadar Yavuz Ağıralioğlu, Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri, Vedat Yenerer, Murat Çuhadar, İsmail Ok, Tamer Akkal, Ümit Özdağ, Tuba Çokal, Ali Türkşen, Erdal Sayızeybek gibi yol arkadaşları tek tek yanından ayrılan Meral Akşener, 14-28 Mayıs’taki seçim hezimeti dolayısıyla partiden yükselen çatlak seslere karşı diktatörce yaklaşım sergilemekle eleştiriliyor.

Meral Akşener'in 'ip'inden kopan kopanaMeral Akşener'in 'ip'inden kopan kopana

6 İHRAÇ, 1’İ SÜRPRİZ

Muhaliflerine karşı “ihraç” kozuna başvuran Akşener, dün ilk hamlesini yaptı.

Gidişattan rahatsızlık duyan Ortak Akıl Platformu üyesi 5 ismin yanı sıra, İyi Parti Kurucu Genel İdare Kurulu Üyesi Tamer Kayaalp’in de ihraç listesinde yer alması dikkat çekti. MHP’yi bölme operasyonu sürecinde Meral Akşener’in ilk yol arkadaşlarından Tamer Kayaalp’in ihraç sebebi açıklanmadı. Kayaalp, yaptığı açıklamada, neden parti üyeliğinin sonlandırıldığını bilmediğini, Meral Akşener’e ise ulaşamadığını söyledi.

6 İYİ Partiliye kesin ihraç istemi!6 İYİ Partiliye kesin ihraç istemi!

UMREYİ SAVUNMAK SONU OLDU

Edinilen bilgilere göre İyi Parti’li Tamer Kayaalp’in sonunu, gazeteci Fulya Öztürk’ün umre ziyaretine verdiği destek hazırladı.

Gazeteci Öztürk’ün Suudi Arabistan ziyareti sırasında Mekke’ye gidip “Rabbim bana da nasip etti” diyerek Kabe’de çektirdiği fotoğrafı paylaşmasına gelen bazı tepkilere sert çıkan İyi Parti GİK Üyesi Kayaalp, anlamlı sözler sarf etti.

İyi Parti’li Kayaalp, 19 Temmuz’da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Plaja git, paylaş sıkıntı yok.

Rakı masası fotosu paylaş, sıkıntı yok.

Millet evine et alamaz, sen kebapları götürürken paylaş, idare ederiz.

Kilise ziyaretinde mum yak paylaş, ayy ne hoş.

Ama sakın umreden foto paylaşma. Türkiye ayağa kalkar.

Allah kabul etsin kardeşim.

Plaja git, paylaş sıkıntı yok.
Rakı masası fotosu paylaş, sıkıntı yok.
Millet evine et alamaz, sen kebapları götürürken paylaş, idare ederiz.
Kilise ziyaretinde mum yak paylaş, ayy ne hoş.
Ama sakın umreden foto paylaşma. Türkiye ayağa kalkar.
Allah kabul etsin kardeşim. pic.twitter.com/2n2VZyBn0Z

— TAMER KAYAALP (@TamerKayaalp) July 19, 2023

MUHALEFETE KAYBETTİREN SEVİYE İŞTE BU

Kayaalp, daha sonraki paylaşımında ise şunları ekledi:

“Seçim öncesi sosyal medyada açık ara önde olan muhalefetin, seçimi niye kaybettiğini yorumlardaki zeka seviyesinden anlamak mümkün. Hepsi de kendini süper zeka görüyor bu da ortak özelikleri.”

Tamer Kayaalp, sabah saat 9’da yaptığı bu paylaşımların ardından akşam saatlerinde Meral Akşener'in ihraç listesinde yer aldı. Kayaalp, Genel Başkan Meral Akşener imzasıyla kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Kayaalp’in yanı sıra Ortak Akıl Platformu’nda yer alan İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu Eski Başkanı Ethem Baykal, İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İsmet Koçak, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyeleri Sevinç Gümüş ve Günay Kodaz’ın da partiden ihracı istendi.

BAHÇELİ'YE KARŞI ADAY ÇIKARDIKLARI MHP İHRAÇ ETMEDİ, KURUCUSU OLDUĞU PARTİ İHRAÇ EDİYOR

İyi Parti'li Kayaalp, Akşener'in kesin ihraç talebiyle ilgili yaptığı ilk açıklamada, "İhraç konusunda ben bir yanlışlık olduğuna inanıyorum. Meral Akşener ile beraber 2 sene sert muhalefet yaptık, genel başkan adayı çıkardık. MHP beni ihraç etmedi. Kurucusu olduğum parti mi beni ihraç edecek?" sözlerini paylaştı.

İhraç konusunda, ben bir yanlışlık olduğuna inanıyorum. #meralaksener ile beraber 2 sene sert muhalefet yaptık, genel başkan adayı çıkardık. MHP beni ihraç etmedi. Kurucusu olduğum parti mi beni ihraç edecek ? #iyiparti pic.twitter.com/lXe4pZFVO6

— TAMER KAYAALP (@TamerKayaalp) July 19, 2023

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?