USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

UMKE sel felaketinden etkilenen Libya'da yaraları sarıyor

Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) binlerce insanın sel felaketinden etkilendiği Libya'nın Derne şehrinde yaraları sarmaya devam ediyor.

UMKE sel felaketinden etkilenen Libya'da yaraları sarıyor
13-09-2023 23:09
Google News
Ankara

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Libya'nın doğusunu vuran ve binlerce insanı etkileyen sel nedeniyle Sağlık Bakanlığı afet bölgesine UMKE ve UMKE ATAK personeliyle sahra hastanesi, tıbbi sarf malzemeleri, cihazlar ve ilaçlar gönderdi.

Libya'daki "Daniel" fırtınasında en büyük kayıp neden Derne'de yaşandı?Libya'daki sel felaketi iklim değişikliğiyle yıkıcı boyuta ulaştıLibya'daki sel felaketinde can kaybı 6 bine yükseldi

Derne şehrinde kurdukları sahra hastanesinde yaralılara müdahale eden Sağlık Bakanlığı UMKE ve UMKE ATAK ekipleri bir taraftan da sahada sağlık taraması yapıyor.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Afet Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz'ın da "Bizler Sağlık Bakanımızın talimatıyla hızlıca UMKE ve UMKE ATAK timlerimizle bölgeye intikal ettik." ifadelerine yer verildi.


Libya'nın doğusunu vuran sel felaketi nedeniyle Derne kentinde hayatını kaybeden 2 binden fazla kişinin cenazesi toprağa verildi. Selin meydana getirdiği yıkım drone kamerasıyla görüntülendi.

Yorulmaz, hızlı şekilde Sahra Hastanesi kurduklarını ve ekiplerle olay yeri değerlendirmesi yaptıklarını, sahadaki diğer arama ve kurtarma ekiplerine de sağlık hizmeti verdiklerini aktardı.

Kurulan sahra hastanesinde çok sayıda hastaya müdahale ettiklerini belirten Yorulmaz, zaman zaman yerel halktan da kronik hastalığı bulunanların başvuruda bulunduğunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?