USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'nin kara gecesi! Kanlı saldırının üzerinden 39 yıl geçti

Terör örgütü PKK’nın ilk kanlı saldırısı olan, 15 Ağustos 1984'te bir askerin şehit olduğu 9 asker ve 3 sivilin yaralandığı Eruh ve Şemdinli’deki saldırıların üzerinden 39 yıl geçti.

Türkiye'nin kara gecesi! Kanlı saldırının üzerinden 39 yıl geçti
15-08-2023 14:38
Google News

   Haber7-ÖZEL

Türkiye'nin 40 yıldır en büyük sorunu olan terör örgütü PKK'nın Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirdiği ilk silahlı saldırılar hafızalardan silinmiyor. PKK'nın 15 Ağustos 1984 günü akşam saatlerinde Eruh ve Şemdinli'de katliamlara başladığı saldırıların üzerinden bugün itibariyle tam 39 yıl geçti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK 1973'TE KURULDU

1973 yılında Ankara'da teröristbaşı Abdullah Öcalan öncülüğünde örgütlenen grup kendisine 'Apocular' ismini verdi. Grup, 27 Kasım 1978'de Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki bir köyde PKK ismini aldı ve ilk kanlı eylemlerine Kürt halkının canını yakarak başladı. Öncelikle Kürt vatandaşları katleden terör örgütü, sonrasında ise adını duyurmak için büyük terör eylemlerine kalkışma kararı aldı. 

DEVLETE KARŞI İLK KURŞUN 1984'TE SIKILDI

15-25 temmuz 1981’de Suriye'de ilk toplantısını gerçekleştiren terör örgütü PKK, 1984'te Şam'da düzenlediği 2. toplantının ardından özellikle Hakkari, Mardin, Siirt illerini kapsayan bölge içerisindeki Türkiye'ye karşı silahlı eylem hazırlığını hızlandırdı. 
Terör örgütü PKK ilk büyük saldırısını bundan tam 39 yıl önce 15 Ağustos 1984'te gerçekleştirdi. Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında bir askerimiz şehit düştü, 9 asker ve 3 sivil ise yaralandı. 

14 BİN 851 ŞEHİT VERDİK

Terör örgütü PKK'nın 39 yıl önce devlete sıktığı ilk kurşunun ardından kanlı eylemleri hiç durmadı. 39 yıllık PKK mücadelesinde Türkiye büyük zaiyatlar verdi. Milli Savunma Bakanlığı verilerine göre, terör örgütü PKK'nın ilk saldırısından bu yana, Türkiye toplam 14 bin 851 vatan evladını şehit verdi. 39 yıllık dönemde 32 bin 685 resmi görevli ve sivil de gazi oldu. 

PKK'NIN BELİ KIRILDI

15 Ağustos 1984'ten bu yana terör örgütü PKK ile mücadelesini devam ettiren Türkiye, özellikle 2002 yılından sonra ise PKK'ya çok ağır darbeler vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teröre karşı tavizsiz duruşu ve savunma sanayiinde yapılan teknolojik devrimlerle, Türkiye PKK ile mücadelede çağ atladı.

Türkiye'nin ürettiği, yerli İHA ve SİHA'lar sayesinde teröristler çok hızlı şekilde tespit edilip, imha edilir hale geldi. Savunma sanayinde yerlilik üzerine kurulan düzenle, yerli SİHA, yerli mühimmat ve yerli silahlarla bugüne kadar 45 bin 667 PKK’lı terörist öldürüldü. 6 bin 370 terörist yaralı olarak ele geçirilirken, 8 bin 136 terörist ise teslim oldu.



Öte yandan düzenlenen operasyonlarda 12 bin 10 PKK’lı teröristte yakalandı. Tüm rakamlarla birlikte 1984'ten bu yana etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısı toplam 72 bin 183 oldu. 

TERÖRİSTLERİN AYAKKABI NUMARALARI BİLE BİLİNİYOR

Gelişen teknoloji ve son 20 yılda düzenlenen başarılı operasyonlarla Türkiye sınırları içerisindeki teröristlerin her şeyi bilinir hale geldi. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2022 yılında yaptığı bir açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dağlardaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir." sözlerini sarf etmişti. Yine Bakan Soylu, Mayıs 2023'te yaptığı bir açıklamasında Türkiye sınırları içerisindeki terörist sayısının tek tek bilindiğini ve sınırlarımız içerisinde 77 terörist kaldığını açıklamıştı. 

ÜST DÜZEY İSİMLER TEK TEK ÖLDÜRÜLÜYOR

Yerli SİHA'lar Türk askerine terörle mücadelede operasyonel anlamda büyük katkı sağladı. SİHA'lar sayesinde PKK'lı teröristlerin sözde yönetim kadrosuna da her geçen gün yeni bir çizik atılıyor. MİT ve TSK'nın sınır ötesinde düzenlediği nokta operasyonlarıyla Kandil yönetiminden sürekli eksilmeler yaşanıyor.



Son dönemde öldürülen üst düzey teröristlerden bazıları şu şekilde;

PKK/YPG'nin sözde Aynularab Savunma KomitesiBaşkanı "Ronahi Kobani" kod adlı Rodin Abdulkadir Muhammedsözde YPJ Kobani Yürütme Komitesinden "Dilar Halep" kod adlı Ranya HenanPKK/YPG'nin sözde Amude-Derbesiye eyalet sorumlusu Mehmet AydınPKK-HPG'nin sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye sorumlusu "Ahmet Rubar" kod adlı Mehmet ErdoğanCemcemal'de PKK'nın sözde Kerkük cephesi sorumlusu "Dılhaz Gabar" kod adlı Mehmet DoğanKobani Eyaleti Genel Sorumlusu Koçero Batman/Koçer Amed kod adlı” Hasan DemertaşYPG’nin kadın kolu YPJ Cezire Kadın Teşkilatı Sorumlusu Zeynep SaruhanPKK/YPG’nin Ayn İsa cephe sorumlusu Mehmet Akyol PKK/YPG’nin Fırat bölgesi sorumlusu “Rojhat Karakoçan” kod adlı Mehmet GürbüzKamışlı kent sorumlularından “Dijvar Silopi” kod adlı Muhsin YağanAyn el-Arab (Kobani) yürütme konseyi üyesi Erhan ArmanPKK-YPG’nin sözde Kobani sorumlusu ‘Kendal Ermeni’ kod adlı Şahin TekintanğaçPKK’nın sözde üst düzey yöneticisi ve Kongra-Gel sözde başkanlık divanı üyesi, ‘Raperin’ kod adlı Delal Azizoğlu PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengali kod adlı İsmail ÖzdenPKK sözcüsü ve dış ilişkiler birimi üyesi Varto kod adlı Emrullah DursunPKK/KCK’nın kurucularından “Fuat” kod adlı Ali Haydar Kaytan
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?