USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'deki deprem bölgesinde DİTİB her gün yaklaşık 16 bin kişiye iftar ve sahur veriyor

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede, hayırseverlerin desteğiyle ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 16 bin kişiye iftar ve sahur veriyor.

Türkiye'deki deprem bölgesinde DİTİB her gün yaklaşık 16 bin kişiye iftar ve sahur veriyor
01-04-2023 19:09
Google News
Köln

Almanya'da yaklaşık 1000 caminin bağlı olduğu ve genel merkezi Köln'de bulunan DİTİB'in gönüllüleri, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde 16 noktada kurulan sofralarda iftar ve sahur ikramında bulunuyor.

DİTİB Genel Sekreteri Eyüp Kalyon yaptığı yazılı açıklamada, hayır ve yardımlaşma ayı olan ramazan boyunca deprem bölgesindeki yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Kalyon, "Ramazan boyunca Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye şehirlerinde 3 mobil mutfak, 7 iftar çadırı ve 6 iyilik çadırı olmak üzere toplam 16 noktada günlük yaklaşık 16 bin kişiye yemek dağıtıyoruz. Deprem bölgesinde kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak bizim en önemli vazifemiz. Ramazanın manevi atmosferiyle de gönlümüzdeki sıkıntıları, kederleri bir nebze olsun atacağız." dedi.

DİTİB olarak deprem bölgesinde farklı yardım kampanyaları da yürüttüklerini ifade eden Kalyon şunları kaydetti:

"DİTİB ailesi olarak depremzede kardeşlerimize ‘Ramazan Gıda Paketi Yardım Kampanyası’ başlattık. Hayırseverlerimizin destekleriyle DİTİB gönüllülerimiz ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere ramazan gıda paketi dağıttık. Ayrıca gönüllülerimiz çocukları çeşitli hediyelerle sevindirdi. Bununla birlikte evleri yıkılan veya ağır hasarlı olması nedeniyle evlerine giremeyen ailelerin konaklayabilmesi için konteyner konuttan oluşan yerleşim merkezi kurmak için konteyner kampanyamız oldu. Türkiye Diyanet Vakfımızın koordinatörlüğünde yaklaşık bin konteyner konutumuzu şu anda yerleştirdik. Ramazan ayı bitinceye kadar en azından 3 bin konteynerimizi daha bölgeye yerleştirmeyi hedefliyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?