USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye’nin En Büyük Fabrikasıydı! Ülfet Fabrikası İçler Acısı Durumda

Zamanında Türkiye’nin en büyük fabrikalarından olan Ülfet Fabrikasının içinin boşaltıldığı ve içerisindeki eşyaların el altından hurdacılara satıldığı iddia edildi.  

Türkiye’nin En Büyük Fabrikasıydı! Ülfet Fabrikası İçler Acısı Durumda
04-10-2022 11:36
04-10-2022 11:59
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Sanayi tarihinin en büyük fabrikalarından olan, birçok gıda ürününün üretimini yaparak dünyanın en büyük fabrikaları arasında yerini alan Ülfet, şimdilerde atıl bir vaziyette duruyor. Gaziantep’in Nizip ilçesindeki tesislerde zamanın da binlerce kişiye iş, aş veren Ülfet, gelişen teknolojiye uyum sağlayamayarak üretimde geri düşmüştü. Fabrika başta Nizip olmak üzere bölgedeki birçok şehir ve ilçenin zeytinyağı üretiminin yükünü çekerken Türkiye’deki zeytinyağı üretiminin en önde gelen firmaları arasında yer alıyordu. Nizip’teki Ülfet Gıda, yağ ve sabun sanayi tesisleri 1955 yılında rafine edilmiş zeytinyağı, Ayçiçek yağı ile sergi tipi ve lavabo tipi sabun üretmek amacıyla İtalyan teknolojisiyle kurulmuştu. Tesiste rafine ve vinterize zeytinyağı, ayrıca Ayçiçek yağı ile pamuk yağı üretilebiliyordu. Daha sonra çağın gerekliliklerine uyum sağlayamayan Ülfet fabrikasının faaliyetleri durma noktasına gelmişti.

“Marka Tekrar Canlandırılacak”

Ülfet Fabrikası, 2006 yılında Gaziantep’in yine kendi alanında en önde gelen firmalarında olan Beşler Grup tarafından satın alındı. Gerçekleştirilen satın alım sonrası Beşler Şirketler Grubu’ndan yapılan açıklamada, uzun süredir tam kapasite ile çalışmayan Ülfet tesislerinin yeni yatırımlarla modernize edilerek, sektörün önemli markalarından biri haline getirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Açıklamada, "Türkiye yağ sektörünün en köklü ve önemli markaları arasında yer alan Ülfet, Nizip sanayiinin de sembolü haline gelmesine rağmen ekonomik krizler sonrasında gücünü yitirmiş ve atıl hale gelmişti. Beşler Grup olarak un, bakliyat ve makarna gibi temel gıda ürünlerinden oluşan ürün portföyümüze yağı da ekleme amacı taşıdığımız için Ülfet’i satın alarak bu markanın yeniden canlandırılmasını hedefledik" denildi. Beşler Şirketler Grubu’nun açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Ülfet ile Nizip bölgesinde ekimi giderek artan zeytinin hem sofralık zeytin, hem de zeytinyağı şeklinde değerlendirilmesi sağlanacak. Böylece binlerce üreticinin aile bütçesine de katkımız olacak. Hem iç pazara hem de ihracata üretim yapacağız. Tesislerde yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yapılacak ve fabrika son teknoloji ile yenilenecek."

"Ülfet Fabrikası Bekleneni Veremedi" 

Satın alım sonrasında modernize edilerek yeniden hizmete girmesi beklenen Ülfet Fabrikası bekleneni veremedi. Gelinen noktada 64 dönümlük arazi üzerinde kurulu Ülfet fabrikasının üzerinde Vakıflar Bankası’nın 10 milyon 400 bin dolarlık ipoteği ve onlarca haciz dosyasını olduğu ileri sürüldü. Aynı zamanda harabeye dönen fabrikanın içinin boşaltıldığı ve içerisindeki eşyaların el altından hurdacılara satıldığı iddia edildi.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?