USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

“Türk Ordusuna ve Devletine Silah Sıkılırsa, Ben Yokum” Demişti

PKK’nın son bir haftada 3 polis ve 3 askeri şehit etmesinin ardından, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan’ın “Türk ordusuna ve devletine silah sıkıldığı gün ben yokum” sözü akıllara geldi. Kamuoyu, şimdi Celal Doğan’ın istifa edip etmeyeceğini merakla bekliyor.

“Türk Ordusuna ve Devletine Silah Sıkılırsa, Ben Yokum” Demişti
27-07-2015 12:49
Google News
Gaziantep’te 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bir dönemde milletvekilliği yapan Celal Doğan, 2015 seçimleri öncesinde HDP’ye katılmıştı. “Türkiye’deki barış ve kardeşlik projesine katkı sağlamak için HDP’yi seçtim” diyen Celal Doğan, 7 Haziran seçimleri öncesinde, iddialı bir açıklamada da bulunmuştu. Doğan, “HDP’de bulunmamın nedeni şu, hiç bir şekilde ve halukarda asla ve asla silaha başvurulmayacaktır. Silah asla Türkiye’nin ordusuna ve Türkiye’nin devletine dönmeyecektir. Asla ve asla demokrasiden vazgeçilmeyecektir. Bizi hiç kimse silah kullanmaya icmal etmeyecektir. Ettiği taktirde ben bu meselede yokum” demişti.

PKK şiddete başladı

2012 yılında başlayan çözüm sürecinde, en sert viraja geçtiğimiz hafta girildi. Suruç’ta meydana gelen saldırının ardından, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bölge halkına ve kendilerine yakın STK’lara, “Silahlanma” çağrısı yaptı. Suruç’teki olayın hemen bir kaç saat ardından ise, yıllar sonra Adıyaman’dan ilk çatışma haberi geldi. Terör örgütü PKK militinları Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine ateş açtı. Bunun üzerine bölgeye jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit olurken, 2 asker ise yaralandı.

Şanlıurfa’da 2 polise uyurken infaz

Terör örgütünün kirli yüzü, bir gün sonda Şanlıurfa’da kendini gösterdi. Ceylanpınar ilçesinde, biri terör şubesinde diğeri de çevik kuvvette görevli polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar evlerinde silahla başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Bir gün sonra ise bu kez Diyarbakır’da kaza ihbarına üzerine olay yerine giden trafik ekiplerine silahlı saldırı yapıldı. Olayda polis memuru Tansu Aydın şehit olurken, Ali Karahan ise yaralandı. Her üç saldırıyı da üstlenen PKK, ateşkes sürecinin bittiğini resmen açıkladı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?