USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TSE Güneydoğu'daki ihracatçılara SABER sistemini tanıttı

 Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Suudi Arabistan'a yapılan endüstriyel ürünlerin ihracatında Suudi Standartlar, Metroloji ve Kalite Teşkilatı (SASO) tarafından hayata geçirilen uygulama platformu SABER kayıt sistemi ile ilgili ihracatçı ve üretici firmalara yönelik bilgilendirme toplantıları başlattı.

TSE Güneydoğu'daki ihracatçılara SABER sistemini tanıttı
15-06-2023 12:36
15-06-2023 12:43
GAZİANTEP
Google News

TSE'nin açıklamasında, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin'in, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyarette SASO yetkilileriyle bu ülkeye yapılacak ihracata ilişkin olası teknik engelleri aşmak için görüştüğü belirtildi.

SABER Portalı Bilgilendirme Toplantısı'nın, Güneydoğu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ev sahipliğinde, Gaziantep'te ihracatçı firmaların temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"SASO tarafından 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulanan kayıt sistemi kapsamında, Suudi Arabistan'a ihraç edilecek endüstriyel ürünlerin (gıda, ilaç ve kozmetik hariç) SABER veri tabanına kaydının yapılması gerekiyor. Suudi Arabistan Uygunluk Değerlendirme Kontrol Sistemi (SALEEM) gereğince, ihraç edilecek ürünlerin tabi oldukları teknik regülasyonlara göre test ve belgelendirmesi zorunluluğu bulunuyor. Bu kapsamda iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm standardizasyon, sertifikasyon ve deney hizmetleri ile gözetim hizmetlerini sunan TSE, test ve belgelendirmede izlenmesi gereken yöntemleri düzenlediği toplantılar ile ihracatçıları bilgilendiriyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?