USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: “Gençlerimiz bize cumhuriyetin emaneti”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: “Gençlerimiz bize cumhuriyetin emaneti”
05-01-2024 18:10
Google News

Tepebaşı Belediyesi Melih Savaş Yaşam Köyü’nde hazırlanan ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Muazzez İlmiye Çığ Kız Öğrenci Misafirhanesi öğrencilere sıcak bir yuva olurken, aileleri de çocuklarını güvenilir bir yere yerleştirmenin rahatlığını yaşıyor. Başkan Ataç, “Gençlerimiz bize hem ailelerinin hem Cumhuriyetin emaneti” dedi.


Tepebaşı Belediyesi, kentteki üniversite gençleri için gerçekleştirdiği hizmetlerine devam ediyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında üniversiteli kız öğrenciler için anlamlı bir desteğe imza atan Tepebaşı Belediyesi, üniversite öğrencilerinin en temel sorunlarından biri olan barınma meselesine, Başkan Dt. Ahmet Ataç’ın talimatıyla hayata geçirdiği Muazzez İlmiye Çığ Kız Öğrenci Misafirhanesi ile çözüm oluyor. Üniversite öğrencilerine sabah saatlerinde 19 Mayıs Gençlik Merkezi önünde sıcak çorba ikramı, akşamları verilen ücretsiz yemeğin ardından kız öğrencilerin konaklama ihtiyacının giderilmesi amacıyla hazırlanan Muazzez İlmiye Çığ Kız Öğrenci Misafirhanesi, yeni eğitim öğretim yılında hizmete açıldı. Misafirhane, kız öğrencilere aile ortamı sunarak sıcak bir yuva olurken aileleri de çocuklarını güvenilir bir yere yerleştirmenin rahatlığını yaşıyor. Misafirhaneden yararlanan kız öğrenciler ise yapılan hizmetten dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a ve ekibine teşekkürlerini iletiyor



Deprem yönetmeliğine uygun hazırlandı


Aşağı Söğütönü Mahallesi Melih Savaş Yaşam Köyü’nde yer alan ve deprem yönetmeliğine uygun olarak 2 katlı inşa edilen misafirhaneden 33 kişi faydalanabilecek. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin de olduğu ve 2 ile 3 kişilik odaların yer aldığı misafirhanede öğrencilerin rahatlıkla ders çalışabilecekleri etüt odası, kütüphane, beraber vakit geçirebilecekleri salon, ücretsiz internetin yanı sıra çamaşır makineleri, kurutma makineleri ve ütü gibi gereçler de yer alıyor. Ayrıca misafirhanenin çevresinde bulunan kamera sistemi ile öğrencilerin 7/24 güvenliği sağlanıyor.



"Gençlerimiz bize Cumhuriyetin Emaneti"


Misafirhane ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Ataç, "Üniversite öğrencilerine Tepebaşı Belediyesi olarak birçok konuda destek olmak için çalışmalar yapıyoruz. Sabahları gençlik merkezlerimiz önünde sıcak çorba dağıtıyoruz, akşamları yemek desteğinde bulunuyoruz, düzenlenen ücretsiz kurslarla eğitimlerine destek olarak bütçelerine bir nebze de olsa katkı sunmaya çalışıyoruz. Ancak üniversite öğrencilerinin birçoğu barınma problemi ile karşı karşıya kalıyor. Yaşanan barınma probleminden dolayı biz de Tepebaşı Belediyesi olarak öğrencilerimize destek olmak istedik. Bu hassasiyet ile ülkenin birçok ilinden Cumhuriyet kenti Eskişehir’imize gelen kız öğrencilerimize aile sıcaklığını hissettirebilmek için hayata geçirdiğimiz öğrenci misafirhanemiz yeni eğitim öğretim yılında hizmete başladı. Tepebaşı Belediyesi olarak tüm imkanlarımız ile gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü gençlerimiz bize hem ailelerinin hem de cumhuriyetin emaneti” ifadelerini kullandı.



Kayıtlar devam ediyor


Misafirhaneye, şehit ile gazi yakını, yüzde 40 ve üzeri engeli olan öğrenciler ile lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayan veya devlet koruması altında olan öğrenciler öncelikli olarak kayıt yaptırabiliyor. Misafirhaneden oda + kahvaltıdan faydalanmak isteyenler 3 bin 500, oda + kahvaltı + akşam yemeğinden faydalanmak isteyenler ise 5 bin lira ücret ödüyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?