USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tekirdağ’da mor turizm başladı: Buraya stresli girmek yasak

İstanbul'un yanı başındaki Tekirdağ'da lavantaların çiçek açmasıyla tarlalar mor renge büründü. Tarlalar, ‘Dışarıdan stres getirmek yasaktır' tabelaları ile ziyaretçilerini karşılıyor.

Tekirdağ’da mor turizm başladı: Buraya stresli girmek yasak
18-06-2023 12:08
Google News

İstanbul'a yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta bulunan Tekirdağ'da havaların ısınmaya başlamasıyla lavanta tarlaları mor renge büründü. İstanbul ve Tekirdağ başta olmak üzere çeşitli illerden gelen vatandaşlar, mor tonlarına bürünen tarlaları ziyaret etmeye başladı. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karahisarlı
Mahallesi'ndeki yaklaşık 7 dönümlük alanda ekili lavanta tarlası, ziyaretçilerini ‘Dışarıdan stres getirmek yasaktır' tabelası ile karşılıyor.

Buraya gelen vatandaşların ilk ilgi odağı mor tarlaya konulan uçan balon oluyor. Vatandaşlar, mor tarlaya görsel amacıyla konulan uçan balon, salıncak, kapı, pencere, bisiklet gibi dekorlarla bol bol fotoğraf çekilmenin keyfini yaşadı. Mora bürünen tarla, dron ile havadan da görüntülendi.
Lavanta tarlasını ziyarete gelen Tuğba Kurt, “Burası çok güzel bir yer. Gerçekten cennet gibi doğa ile iç içe. Herkesin görmesi gereken bir yer. Çok beğendim” dedi.

Ziyaretçilerden Elif Kaplan ise, “Çorlu'dan geliyorum. Her sene geliyoruz. Burası cennet gibi. Bütün misafirlerimi getiriyorum. İlk uğrak durağımız burası. Gerçekten çalışan insanlara da, yorulan anne ve babalara da bir terapi gibi geliyor. Çok mutluyuz. Trakya'da böyle yerlerin olması. İnşallah sayıları daha da artar” diye konuştu.

Halil Dağ
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?