USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

TDP Genel Başkanı Sarıgül'den "Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı" önerisi

Adıyaman'da afetzedeleri ziyaret eden Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna dikkati çekerek 'Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı' kurulmasını önerdi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül'den
22-02-2023 16:58
Google News

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla yıkıma yol açtığı şehirlerden Adıyaman'a gelen Sarıgül, çadır kentlere yerleştirilen depremzedelerle buluştu.

Depremzedelerle sohbet eden Sarıgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin ardından Türkiye'den binlerce kişinin afetzedelerin yarasını sarmak için bölgeye geldiğini belirterek Allah'tan bir daha Türkiye'ye ve insanlığa benzer acıları göstermemesini diledi. Sarıgül, Türkiye'nin yaralarını en kısa sürede saracağına inandığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Yıkılanı yaparız, dağılanı toplarız ama inanın ki giden canları geri getiremeyiz. Hep birlikte bu enkazın altında kalmayacağız, üstesinden geleceğiz. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi koruyalım. Bu depremde çok acılar yaşadık ama bizi ayağa kaldıracak Türk milletinin gücünü gördük. Dayanışmanın, yardımlaşmanın, kardeşlik hukukunun ne demek olduğunu gördük. Bu büyük felaketin üstesinden geleceğiz. Afeti hep birlikte aşacağız, yaralarımızı birlikte saracağız. Yaşadığımız acılar bize yol gösterecek, korkmayacağız, yılmayacağız, yıkılmayacağız, dimdik ayakta kalacağız."

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna dikkati çeken Sarıgül, gerekli tedbirlerin alınması için "Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı" kurulmasını önerdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?