USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tatvan ilçesinde bir gazetecinin darbedildiği kavgaya ilişkin açıklama

Bitlis Valiliğinden, Tatvan ilçesinde gazeteci Sinan Aygül'ün darbedildiği kavgayla ilgili bir polis memuru ile Tatvan Belediyesi çalışanı hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Tatvan ilçesinde bir gazetecinin darbedildiği kavgaya ilişkin açıklama
18-06-2023 04:39
Google News

Bitlis'in Tatvan ilçesinde gazeteci Sinan Aygül'ün darbedildiği kavgayla ilgili polis memuru ile Tatvan Belediyesi çalışanı gözaltına alındı.

Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı Sokak'ta dün yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında belediye çalışanı Y.B. ile polis memuru E.K'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Gazeteci Aygül'ün şikayetçi olduğu 2 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI GEYLANİ'DEN AÇIKLAMA

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani de konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan talihsiz olayla ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Olayın şahıslar arasında yaşanan tasvip etmedikleri bir tartışmadan kaynaklandığını aktaran Geylani, şunları kaydetti:

"Sinan Aygül'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda ismi geçen belediye personelimiz açığa alınmıştır. Olayın bizzat takipçisiyim. Haberim olduğu anda hemen Aygül'ü arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ve olayın yakın takipçisi olacağımızı ilettik. Yaşanan bu olayı kınıyorum. Başkan yardımcılarımızı gazeteci arkadaşımız Aygül'ü hastanede ziyaret etmeleri için yönlendirdik. Ankara'da bulunmamdan dolayı Tatvan'a dönüş yapıp Aygül'ü ziyaret edeceğim. Yaşanan bu olayın bizlere ve Tatvan'a mal edilmesinden dolayı derin bir üzüntü yaşamaktayım."

Bugün yaşanan talihsiz olay ile hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Yaşanan olay, şahıslar arasında yaşanan tasvip etmediğmiz bir tartışmadan kaynaklanmıştır. Sinan Aygüle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda ismi geçen Belediye personeli ile ilgili de idari soruşturmayı… pic.twitter.com/WtL18EcShZ

— Mehmet Emin GEYLANİ (@EminGeylani) June 17, 2023

"SİNAN AYGÜL VE AİLESİNİ ZİYARET EDECEĞİM"

Başkan Geylani, Sinan Aygül’ün eşi ile görüştüğünü, Ankara’dan dönüş yolunda olduğunu ve yarın da aileyi ziyaret edeceğini söyledi.

“4 yıldır bizim hakkımızda yazan çok muhalif gazeteci var" diyen Geylani, "Hangisini hedef almışız? Böyle bir şey olabilir mi, akıllara zarar bir durum. Sonuna kadar takipçisi olacağım.” diye konuştu.

BİTLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada ise, bugün saat 15.15 sıralarında Tatvan'ın Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı Sokak'ta kavga ihbarı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İhbarın incelenmesi neticesinde, Tatvan'da gazetecilik yapan Sinan Aygül'ün darbedilmesiyle sonuçlanan olaya karışan Tatvan Belediyesi çalışanı Y.B. ile olayın önlenmesinde kusurlu olduğu değerlendirilen, polislik mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunan polis memuru E.K. hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılarak, polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?