USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tasarruf böyle olur... 57 kiralık aracı iade ettiler

Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi tasarruf tedbirleri çerçevesinde 57 kiralık aracı iade ettiler.

Tasarruf böyle olur... 57 kiralık aracı iade ettiler
06-09-2018 10:16
Google News
Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkâmil Belediyesi tasarruf tedbirleri çerçevesinde 57 kiralık aracı iade ettiler. Büyükşehir 24, Şehitkâmil de, 33 kiralık aracı iade ederek belediye bütçesine katkı sağladı. Ayrıca Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, , belediye tarafından kiralanan makam aracını iade ederek, yerine şahsi arabasını kullanmaya başladı.

AK Parti Genel Merkezi tüm belediyelere talimat yayımlayarak yerli malı seferberliği başlatmıştı. Belediye bünyesinde kullanılan tüm araç gereçleri kapsayan genelgede, hiçbir gerekçeyle binek aracı alım ve kiralaması yapılmaması iletilmişti. Bu kapsamda Gaziantep’te Eylül ayı başında yapılan kiralama ihalesinde 57 araç iade edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde 20 kiralık aracı daha iade edeceği öğrenildi.

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi eylül ayında belediye adına yapılan araç kiralama işinde yüzde 30 eksik araç alarak hem belediye bütçesine kiralama bedeli ve yakıt anlamında hem de ülke ekonomisine katkı sağladılar. Ayrıca Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kamuda tasarruf tedbirlerini almaya başladıklarını açıklamasının ardından, belediye tarafından kiralanan makam aracını iade ederek, yerine şahsi arabasını kullanmaya başladı.

YÜZDE 30’UNU İADE ETTİ

Tasarruf çalışmaları kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkâmil Belediyesi bünyesinde bulunan kiralık araçların yüzde 30’unu iade etti. Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yardımcıları ve müdürleri makam araçlarını iade ettiler. Başkan Fadıloğlu artık belediyeye kendi aracıyla gelip belediyenin minibüsünü kullanmaya başladı. Makam araçlarının şoförleri ise işsiz bırakılmadı ve belediye bünyesinde istihdam edildi.  

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ TASARRUFTA DA ÖRNEK OLDU

Göreve geldiği günden bu yana tasarrufa dikkat çektiklerini kaydeden Fadıloğlu, "Zaten belediye olarak tasarruf noktasında elimizden geldiğince gerekeni yapıyorduk. Ancak müdür arkadaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda daha önce tahsis edilen araçları iade etmek istediler. Havuz sistemine döndük. ’Tasarruf Yapıyorum Ülkeme Sahip Çıkıyorum’ sloganı altında bir kampanya başlattık. Çünkü 15 Temmuz’da bu memleketi hain emellerine alet etmek adına uğraşanlar şu anda da ekonomik bir savaşın eşiğine getirmeye çalışıyorlar. Allah’ın izniyle onlara fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR 44 ARACI İADE ETTİ

Şehitkamil Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projesinden sonra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kamuda tasarruf tedbirlerini almaya başladıklarını açıkladı. Bir çok belediye tasarruf adı altında araç kiralamada kısıtlamaya gitti. Gaziantep’te Şehitkamil’in ardından Büyükşehir Belediyesi de eylül ayında belediye adına yapılan araç kiralama işinde 44 aracı iade etme kararı aldı. İlk etapta 24 araç iade edilirken, önümüzdeki günlerde de 20 araç daha iade edilecek ve tasarruf sağlanacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?