USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Tankın üzerine çıkan Şamil Tayyar listeye giremedi! Tepkiler çığ gibi…

Özellikle vekili olduğu Gaziantep’te FETÖ’cülere göz açtırmayan, teröristlerin adeta korkulu rüyası olan Şamil Tayyar’ın milletvekili aday listesine alınmaması tepkilere neden oldu.

Tankın üzerine çıkan Şamil Tayyar listeye giremedi! Tepkiler çığ gibi…
23-05-2018 11:01
Google News
2011 yılından bu yana AK Parti’de başarılı bir şekilde Gaziantep milletvekili olarak görevine devam eden başta İslahiye ve Nurdağı’nda Türk’ü, Kürt’ü, Lazı ve Çerkez’i ile ilgilenen, AK Parti Gaziantep’e büyük destek sağlayan, konuşmalarıyla gündem yapan gazeteci kökenli Şamil Tayyar’ın milletvekili listesinde yer almamasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

İslahiye ve Nurdağı bölgelerinden yapılan 2011-2015 Haziran ve 2015 Kasım seçimlerinde Şamil Tayyar’ın AK Parti’den aday olduğu tarihten bu yana yapılan belediye seçimleri ve genel seçimlerde bu iki ilçenin ortalamasında % 70 dolayında oy aldığı ve daha önceki seçimler olan 2002-2007’de ise AK Parti’nin bu ilçelerdeki oy oranı % 55’ler dolayında olduğu ileri sürülürken, bu bölgedeki seçmenler Şamil Tayyar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Gaziantep listesine mutlaka konulması gerektiği isteğinde bulundukları ifade edildi.

SOSYAL MEDYADAN İSYAN ETTİLER

Şamil Tayyar’ın, AK Parti listelerinde olmadığını duyan Gaziantepli vatandaşlar sosyal medyadan yoğun bir şekilde kampanya yaparak, “Biz Şamil beyi istiyoruz. Bizim adayımızı tekrar listeye koysun.” şeklinde yoğun bir şekilde AK Parti seçmenlerinin isyan ettiği ileri sürüldü.

CHP FIRSATI KAÇIRMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslahiye ve Nurdağı’lı olan ve ilk liste açıklamasında 4. sırada bulunan İrfan Kaplan’ı YSK’ya son dakika da Şamil Tayyar’ı, AK Parti listelerinde görmeyince değişiklik yaparak, 2. sırada aday yapmasının büyük dikkat çektiğini söyleyen İslahiye ve Nurdağılılar, “Bizden biri olmazsa, biz oyumuzu en ön sırada bulunan partiye veririz. Bir an önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şamil beyi listeye koymasını istiyoruz. Oylarımız başka partiye gitmesin sayın Reis’imiz” diye söyledikleri öne sürüldü.

TANKIN ÜZERİNE ÇIKMIŞTI…

Gaziantep’ten ve Türkiye’nin her yerinden 15 Temmuz gecesi tankın üzerine çıkan FETÖ’cülerle bizzat bire bir savaşan Şamil Tayyar’ın AK Parti Gaziantep listesinde olması gerektiğini söyleyen sosyal medya kullanıcıları, “Şamil Tayyar bey, 15 Temmuz gecesi tankın üstünde herkes gördü. Canını ortaya koymuştu. Neden listeye konulmadı. FETÖ’cülerle ilgili iddialardan birileri rahatsız mı oldu” diye isyan etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?