USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Oyun

Take-Two, Açık Kaynak GTA Vice City Kodlarını Kaldırttı

Take-Two’un talebiyle beraber GitHub üzerinden yayınlanan açık kaynak GTA kodları kaldırıldı.

Take-Two, Açık Kaynak GTA Vice City Kodlarını Kaldırttı
24-02-2021 21:30
Google News

Geçtiğimiz yıl küçük bir grup tersine mühendislik yöntemiyle GTA Vice City ve GTA 3‘ü açık kaynak kodlu hale getirmeyi başarmıştı. Böylelikle her iki oyun için de kapsamlı modların geliştirilmesine imkan tanınmıştı. Aynı zamanda bahsi geçen grup oyunların kaynak kodlarını da kısa bir süre önce GitHub üzerinden yayınlamıştı. Yaşanılan bu gelişmenin ardındansa Rockstar Games’in ana şirketi olan Take-Two, DMCA bildirimde bulunarak tersine mühendislik yöntemiyle elde edilen açık kaynak GTA kodlarının platformdan kaldırılmasını talep etti.

Firmanın bu talebinden sonraysa re3 (tersine mühendislik GTA 3) ve reVC (tersine mühendislik GTA Vice City) projelerinin kodları GitHub platformu üzerinden kaldırıldı.

Konuyla ilgili yayınlanan haberde ise Take Two’nun DMCA bildirimden sonra kaldırılan kodların yayınlanmasının yasal olmadığına da özellikle dikkat çekiliyor. Bu doğrultudaysa yazılımcıların şirketin haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaynak kodlarının GitHub’dan kaldırıldığını ifade eden uzmanlar, yaşanan bu gelişmenin oldukça normal olduğunu da belirtiyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?