USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Suudi Arabistan'ın Türkiye’ye gönderdiği arama kurtarma ekibi ülkesine döndü

Suudi Arabistan'dan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesindeki arama kurtarma faaliyetlerine katılan ekip, ülkelerine dönüşte çiçeklerle karşılandı.

Suudi Arabistan'ın Türkiye’ye gönderdiği arama kurtarma ekibi ülkesine döndü
24-02-2023 10:21
Google News
Riyad

Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen Türkiye'de arama kurtarma çalışmaları yürüten Suudi Arabistan Arama Kurtarma ekibini ülkelerine varışlarında karşılayarak teşekkür etti.

Ulusoy, havalimanında Türkiye ve Suudi Arabistan bayraklarını açan arama kurtarma ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Büyükelçi Ulusoy, büyükelçiliğin Twitter hesabından yayımlanan videoda, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Suudi Arabistan'dan gelen 95 arama kurtarma ve 55 sağlık personelinden oluşan 150 kişilik ekibe teşekkür ederek, "Suudi Arabistan'ın en zor zamanlarımızda bizimle olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

Suudi Arabistan'dan gelen 95 arama kurtarma ve 55 sağlık personelinden oluşan 150 kişilik ekip, çalışmalarını tamamlayarak dün Şanlıurfa GAP Havalimanı'ndan uçakla ülkelerine hareket etmişti.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül ve beraberindekiler, Suudi Arabistan'dan gelen ekibi ülkelerine uğurlamıştı.

Suudi Arabistan, diğer birçok Arap ülkesi gibi depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye'deki bölgelere insani yardım ve arama kurtarma ekibi göndermişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?