USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Elektrik ve Su

SU KULLANIMI REKOR SEVİYEDE

Gaziantep’te günlük 500 bin metreküp su tüketiminin olduğu açıklandı. Bu rakam Gaziantep için günlük su kullanımında rekor olarak gösterildi.

SU KULLANIMI REKOR SEVİYEDE
29-07-2021 02:24
Google News
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyir ettiği Gaziantep’te su kullanım oranı arttı. Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Hüseyin Sönmezler, günlük su kullanım rakamının rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Vatandaşların su kullanımında tasarruflu olmalarını ve suyu boşa harcamamalarını isteyen Sönmezler, boşa akan tek damla suyun bile oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

“BU YAZ KURAK GEÇİYOR”

“2021 yılı temmuz ayı itibarıyla bölgemiz acısından olağanüstü kurak geçmektedir. Şehrimizin ortalama yıllık yağış̧ miktarı 568 kg/m2 olması gerekirken bu yıl yağış̧ miktarı 421,6 kg/m2 oldu. Bu durum hem yer altı su seviyelerini hem de yüzey sularını etkilemiştir. Ayrıca yaz aylarında sıcak günlerin doğal sonucu olarak su kullanımı da artmıştır” şeklinde konuşan Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Hüseyin Sönmezler açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“2020 yılı Haziran ayı ile 2021 Haziran ayı su tüketimi % 6 artış sağlamıştır. Şu an itibariyle günlük 500.000 m3 su tüketilmekte olup, bu değer Gaziantep’in tarihte ulaştığı en yüksek değerdir. Aylık tüketim miktarı ise 15-16 milyon m3 seviyelerine ulaşmaktadır. Yağış miktarının azalması ve su tüketim oranlarının artması su temini konusunda görev alan kuruluşları nitelik ne nicelik acısından etkilemektedir.”

“EKSTRA MALİYETLERLE MÜCADELE EDİYORUZ”

“Halkımıza ulaştırdığımız suyun miktarını ihtiyaca cevap verebilecek durumda tutmaya çalışan GASKİ Genel Müdürlüğümüz, suyun kaynaktan musluğa ulaşıncaya kadarki serüveninden olası kayıpların önüne geçmek için yoğun çalışmalar yürütmektedir” diye konuşan Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Hüseyin Sönmezler  açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Kuraklığa bağlı olarak su kalitesini kontrol altında tutmanın getirdiği ekstra maliyetlerin yanı sıra taşrada su temin edilen sondaj kuyularındaki seviye düşümlerinden etkilenen birimlerimize de destek hizmeti de yürütmektedir. Dünyada sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde sağlıklı suya erişim çok çok önem arz etmektedir. Çok zor şartlar altında çok uzak noktadan ( Dizbağı̆ esas olmak üzere Karakaya’dan ve Narlıdan su getirdiğimiz düşünülürse) Suyun kullanıcısı olan abonelerimizden de  bu suyu tasarruflu kullanmaları konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Şehrimiz su zengini bir şehir değil. Üstelik bu aylar Suyu yeteri kadar kullanmamız, ancak asla israf etmemiz gereken aylardır. Gelecek nesle daha yaşanılabilir bir şehir için temiz suya hep birlikte sahip çıkmamız gerekmektedir.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?