USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Sosyal medyada tepki göstermişti... CHP'li vekilin zamlara 'evet' dediği ortaya çıktı

Sosyal medyada zamlara tepki gösteren CHP'li vekil Abdurrahman Tutdere'nin sosyal medyadan isyan ettiği ÖTV kanunu için 'kabul' oyu verdiği belirlendi. Ancak Tutdere'nin kabul oyunu sehven verdiğini öne süren bir dilekçe yazdığı öğrenildi.

Sosyal medyada tepki göstermişti... CHP'li vekilin zamlara 'evet' dediği ortaya çıktı
16-07-2023 20:08
Google News

ÖTV yükseltilmesi sonrasında akaryakıt fiyatlarına gece yarısı büyük zam geldi. ÖTV artışıyla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatlarında 6 lira artışa gidildi. LPG fiyatı da 15 lirayı geçti. 14 Mayıs seçimleri sırasında benzinin litresi 19.81 lira, motorinin litresi ise 18.64 liradan satılıyordu. Seçimlerden bu güne benzine 14 lira 19 kuruş, motorine ise 13 lira 67 kuruş zam yapılmış oldu. Bu büyük zamma vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi.

Sosyal medyadan tepki gösterenlerden biri de CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere oldu. Tutdere attığı tweet'te "AK Parti’nin zam yağmuru durmuyor! Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıta 5 TL ÖTV zammı geldi. Benzinde ÖTV 2,52 TL'den 7,52 TL'ye çıktı. Motorinde ÖTV 2,05 TL'den 7,05 TL'ye yükseldi. Bir gece yarısı kararnamesi ile fatura yine vatandaşa kesildi!" ifadelerini kullandı.

AKP’nin zam yağmuru durmuyor!

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıta 5 TL ÖTV zammı geldi.

️ Benzinde ÖTV 2,52 TL'den 7,52 TL'ye çıktı.

️ Motorinde ÖTV 2,05 TL'den 7,05 TL'ye yükseldi.

Bir gece yarısı kararnamesi ile fatura yine vatandaşa kesildi! pic.twitter.com/py9LSf4pFf

— Abdurrahman TUTDERE (@avtutdere) July 16, 2023

MTV ZAMMINI KABUL ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Meclis tutaklarına bakıldığında, 14 Temmuz 2023 tarihinde TBMM'de kabul edilen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) iki katına çıkarılmasına yönelik düzenlemeleri içeren ve bazı vergi artışlarını öngören, "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"ne CHP'li vekilin kabul oyu verdiği görüldü.

CHP'li vekilin zamları eleştirirken, MTV zammına evet demesi sosyal medyada insanların tepkisini çekti. Öte yandan pek çok CHP'li vekilin bu teklif oylanırken oturuma katılmadığını da dikkatleri çekti.

TUTDERE İTİRAZ ETTİ

CHP'li Tutdere, kabul oyu verdiği kanunla ilgili dilekçe verdiği öğrenildi. Tutdere dilekçesinde 'kabul' oyunu "sehven" verdiğini ve oyunun 'ret' olarak değiştirilmesini talep etti. 

 

Bu kanuna göre; 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin azaltılması amacıyla ortaya çıkan finansman ihtiyacının karşılanmasında kullanılmak üzere, bir defaya mahsus olmak üzere ek MTV uygulanacak. Düzenlemenin yayımlandığı tarihte kayıt ve tescilli bulunan otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023'e kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar, ek MTV kapsamında olacak. Ek MTV, 2023 için tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar olacak. Ek MTV iki eşit taksitte tahakkuk ettirilecek. Ek MTV'nin ilk taksiti, düzenlemenin yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar ödenecek. Ek MTV'nin ilk taksiti ağustos ayı sonuna kadar ödenecek; ikinci taksitinin ise kasım sonuna kadar ödenmesi gerekecek. Kanunun yayımı tarihi ile 31 Aralık 2023 arasında ilk defa kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlara ilişkin ek MTV ise bu taşıtların MTV'si ile birlikte peşin ödenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?