USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sosyal medyada gündem olmuştu! Kızılay'dan Ahbap açıklaması!

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, deprem sonrasında Ahbap'a çadır satışına ilişkin açıklama yaptı. Kınık sosyal medyadaki çarpıtmalara tek tek cevap verdi.

Sosyal medyada gündem olmuştu! Kızılay'dan Ahbap açıklaması!
26-02-2023 16:02
Google News

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak nitelendiririlen depremler sonrasında Ahbap Derneği'ne yapılan çadır satışıyla ilgili açıklama yaptı.

KIZILAY BAŞKANI ÇARPITMALARA CEVAP VERDİ

Kınık, Kızılay Çadır'ın AFAD başta olmak üzere kamu kuruluşlarıyla uluslararası kuruluşların taleplerini de ürettiğini anlattı. Kınık ayırca satışın yasal ve ahlaki olduğunu belirtti.



Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kınık şu ifadeleri kullandı;

Kızılay çadır Türkiye Kızılay Cemiyetinin bir iştirakidir ve 12 ay kesintisiz üretim yapan dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biridir.

Öncelikle Kızılayın TAMP çerçevesinde belirlenen asgari çadır stok seviyesini garanti eder. Barınma hizmet kümesi sorumlusu olan AFAD’ın kendisinden tedarik etmek için sipariş verdiği sayıda çadırı istenilen zamanda imal eder.



ANINDA ÜCRETSİZ DAĞITIR

Sağlık Bakanlığı, MSB gibi kamu kuruluşlarının ve Birleşmiş Milletler ve diğer Uluslararası kuruluşların taleplerini üretir.Satışlardan elde ettiği gelirleri Kızılay’a aktarır, Kızılay da Afetler için gerekli olan Çadır ve sair insani yardım malzemelerini ürettirerek depolar ve ihtiyaç anında vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtır.

AHBAP MALİYETİNE TEDARİK ETTİ

Ahbap Derneği de Kızılayın yurt dışı bir kuruluş için ürettiği logosuz 2050 çadırı afetin ilk günlerinde Kızılay Çadır ’dan maliyetine tedarik ederek AFAD’ın gösterdiği yere sevkedip depremzedelerin hizmetine sunmuştur.



Kızılay Çadır&Tekstil AŞ’de Ahbap derneğinden aldığı kaynağı çadır hammadde tedariği için ayırmış ve üretilecek çadırları da Kızılay aracılığı ile ücretsiz olarak depremzedelerin istifadesi için planlamıştır.

AHBAP İLE İŞBİRLİĞİ AHLAKİ VE YASALDIR

Kızılay Çadır&Tekstil AŞ gerek günlük~1000 çadır imali gerekse ithalat ve yurtiçi fason imalat ile AFAD’a barınma desteği vermeye devam etmektedir

Ahbap ve Kızılay ’ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir.

Şimdiye kadar afet bölgesinde AFAD 337.727 çadır kurmuş ve ilave 100.000 çadırı da kurmaya devam etmektedir. Kızılay öz kapasitesini (54.070) Afad’a teslim etmiş ve tesislerinde Afad için imalata kesintisiz devam etmektedir Çadır kentlerde 1.350.908 vatandaşımız barınmaktadır.
 

KAMUOYUNA AÇIKLAMA ️@KizilayCadir Türkiye Kızılay Cemiyetinin bir iştirakidir ve 12 ay kesintisiz üretim yapan dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biridir
-Öncelikle Kızılayın TAMP çerçevesinde belirlenen asgari çadır stok seviyesini garanti ederhttps://t.co/VX5M3R1tWK

Kerem Kınık (@drkerem) February 26, 2023
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?