USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurban bayramı tatil süresini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kurban bayramı tatil süresinin 9 gün olduğunu açıkladı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurban bayramı tatil süresini açıkladı!
06-06-2023 20:39
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri Anıtkabir'de

GALERİNİN DEVAMI <p>Cumhurbaşkanı <a href=Recep Tayyip Erdoğan ve yeni kabine üyeleri bugün gerçekleştirilecek ilk toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti.

"><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki <a href=Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

"><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yeni kabine üyeleri Misak-ı <a href=Milli Kulesi'ne geçip Anıtkabir özel defterini imzaladı.

"><p><strong>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı sisteminin 2. döneminde yeni kabine üyelerimizle birlikte huzurunuzdayız. Bugün Kabine'mizin ilk toplantımızı yaparak Türkiye Yüzyılı'nın inşasını için süratle yola çıkıyoruz. Kabinemizle birlikte 85 milyona aşkla hizmet edeceğiz. Bizlere emanetiniz olan Cumhuriyetimizin 100. yılının heyacanını inşallah şahlanış dönemimizin başlangıç haline getireceğiz" dedi.

"><p><strong>YENİ KABİNE BUGÜN İLK KEZ TOPLANIYOR</strong></p><p>Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini bugün ilk kez topluyor.</p><p>Kültür ve <a href=Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haricinde yeni atanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 15 bakan ilk kez Beştepe’deki kabine toplantısına katılacak. Yeni dönemin ilk kabine toplantısında ekonomi ve terörle mücadele başta olmak üzere yeni yol haritasına dair görüşlerin paylaşılacağı belirtiliyor.

"><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, <a href=Türkiye Yüzyılı çerçevesinde Seçim beyannamesindeki vaatleri yeni kabine üyeleriyle birlikte değerlendirecek. Bu kapsamda bir yol haritası ve takvimlendirilme planlanacak.

"><p><strong>İLK SUNUM ŞİMŞEK’TEN</strong></p><p>Toplantının en <a href=önemli gündem maddelerinden birisi olan ekonomi konusunda önümüzdeki dönemde atılacak ilk adımlar olacak. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni dönemin şifrelerini kabine üyeleriyle paylaşması bekleniyor.

"><p>Kabine toplantısının <a href=ardından Erdoğan, alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak. Bakanların yarın TBMM’de yemin etmesi bekleniyor.

"><p><strong>Yeni <a href=Kabine listesi:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş

"><p>Çalışma ve <a href=Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

"><p>Enerji ve Tabii <a href=Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

"><p>İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya</p><p>Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy</p><p>Milli Eğitim Bakanı: <a href=Yusuf Tekin

"><p>Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler</p><p>Sağlık Bakanı: <a href=Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır

"><p>Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı</p><p>Ticaret Bakanı: Ömer Bolat</p><p>Ulaştırma ve <a href=Altyapı Bakanı: Abdulkadir Uraloğlu

">

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kurban bayram tatil süresinin 9 gün olduğunu ve emekli maaşlarının kurban bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİ MECLİSİN TAKDİRİNE SUNACAĞIZ"

"İki kelimeye çok dikkat edin. Biz bu iki kavranın uygulayacısı olacağız. İstikrar ve güven. Biz istikrar ve güvenle Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından, ailenin sapkın akımlara karşı korunmasından her türlü adamı atacağız. Anayasa değişikliği teklifimizi meclisin takdirine sunacağız. Karadeniz gazı ile başladığımız, Gabar Petrolüyle ileriye taşıdığımız enerji hamlelerimizi devam ettireceğiz. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Öncelikle bunu başaracağız. Terör örgütlerine, zehir tacirlerine ve her türlü suç çetesine verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğiz. Tendürek'te, Gabar'da yine biz olacağız. Şehit yakını ve gazilerimizin daha güçlü şekilde yanında olacağız. Gıda ve tarımsal yönlerimizi arttıracak farklı projeleri devreye alacağız. Savunma Sanayii adımlarımıza inşallah yenilerini ekleyeceğiz. Teknoloji alanında TOGG gibi ürün yelpazemizi daha da genişleteceğiz. İhracatımızı çok yukarılara taşıyacağız. Ülkemizi, trenler, hızlı tren hatları ve havalimanlarıyla ilmek ilmek işlemeyi sürdüreceğiz. Aydınlık yarınlarımızın teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi eğitim ve iş hayatına kadar her konuda destekleyeceğiz. Çevre ve şehircilikte adımları atacağız. İnşallah Perşembe günü bir bölüm millet bahçelerinin Adıyaman merkezli olarak buradan da katılmak suretiyle bu açılışları gerçekleştireceğiz. İklim değişikliğiyle mücadele konusunda daha gelişkin adımlar atacağız. Toplam 650 bin deprem konutu yaparak depremzedelerimizi yeni yuvalarıyla buluşturacağız. Deprem bölgesindeki şehirlerimizi ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel açıdan eskisinden daha canlı hale getireceğiz. Sığınmacı kardeşlerimizin anavatanlarına dönmelerine yardımcı olacağız. Türkiye'mize yeni utançlar yaşatmayacağız. Bu meseleyi tarihimize ve kültürümüze yakışır bir şekilde suhuletle çözüme kavuşturacağız. Aktif dış politika çizgimizi sürdürerek küresel ölçekte barışın hakim olmasına katkı sağlayacağız. Milletimizle birlikte tüm dünyaya verilmiş güçlü bir mesaj olan Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu adım adım hayata geçireceğiz. -Yeni dönemin ilk kabine toplantısında tüm bu hususları etraflıca değerlendirdik. Tüm bakan arkadaşlarıma bu bir haftadaki hazırlık sürecinde gösterdikleri çabalar için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki haftaki brifing de onları dinleyeceğim. Öncelikle dün Samsun, Amasya ve Kastamonu'da meydana gelen yoğun yağış ve sel baskını nedeniyle hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 2023 BUĞDAY FİYATLARINI AÇIKLADI

"Çiftçilerimize her alanda desteğimizi sürdürüyoruz. Toprak mahsulleri ofisinin 2023 yılı Buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Fiyatları tespit ederken çiftçimizin üretime devam etmesinin yanında gıda güvenliği için ihtiyaç olan Ekmeklik buğdayda 8 bin 250 lira, arpa da ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bu fiyatlara ilave olarak bakanlığımız tarafından çiftçi kayıt sistemimize kayıtlı tüm üreticilerimize buğday için ton başına bin lira, arpa için 500 lira hububat üretim primi verilecek. Ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçecektir. Bir güzel haberimizde emeklilerimize olacak. İnşallah maaşları kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari ücret konusunda da çalışmalarımız başlıyor.

KURBAN BAYRAMI 9 GÜN OLACAK

Bir müjdemizde emeklilerimize; Emekliliklerimizin maaşlarını ve ikramiyelerini kurban bayramı öncesi ödeyeceğiz. Hafta sonları ile birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram izni yapma imkanı bulacaktır.

"TERÖR BARONLARI DIŞINDA KİMSE KAYBETMEMİŞTİR"

"Allah Türkiye'ye zeval vermesin diye ellerini semaya açan yüz milyonlar kazanmıştır. Dünya beşten büyüktür çağrımızın yüreklerine inşirah düşürdüğü milyarlarca mazlum ve mağdur kazanmıştır. Her seçim döneminde ellerini ovuşturan kriz heveslileri dışında bin yıllık kardeşliğimizi dinamitlemek isteyen terör baronları dışında, birliğimize, dirliğimize ve hayallerimize kast eden odaklar dışında seçimlerin kaybedeni yoktur. Seçimler gelir geçer bunlar demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Asıl mesele Türkiye'nin asırlara sahir yolculuğunu devam ettirmesidir. Siyasi rekabetin siyasi husumete dönüşmemesine müsaade edilmemesidir. Sandıklar kapandıktan sonra eğer hep birlikte önümüze bakabiliyorsak Allah'ın izniyle bizim bileğimizi kimse bükemez. 'Nerede kalmıştık' diyerek her seçimden sonra esas işimize geri döndük. Unutmayın biz hep birlikte Türkiye'yiz. Biz yurt dışındaki kardeşlerimizle birlikte yüz milyonluk büyük bir aileyiz. Biz asırlardır nice badireler atlatmış, istiklal ve istikbalimiz uğruna canımızdan aziz bildiklerini feda etmiş bir milletiz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da omuz omuza vererek hep beraber inşa edeceğiz."

"KUCAKLAYICI BİR ŞEKİLDE TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

"Hükümetlerimiz döneminde ülkemizin yumuşak gücünün ve etki alanının ulaştığı yerler ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin, Türkiye'den büyük olduğuna çok daha geniş bir ülke olduğuna bir kez daha şahitlik ettik. Milletimizin bekası ve istikbaline yönelik konularda muhalefetin daha eksenli bir yaklaşım sergilemesini temenni ediyoruz. Biz sonuçtan bağımsız olarak 85 milyon vatandaşıyla birlikte Türkiye'nin tamamını kucaklamaya devam edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi dışlamadan hizmet ettiysek, inşallah bundan sonra da adaletten sapmayacak ve kucaklayıcı bir şekilde Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz."

"EVLERİ KARGAŞA İÇERİSİNDEYKEN MEMLEKETE NİZAM VERMEYE ÇALIŞANLARI DİKKATE ALMAYARAK İŞİMİZE BAKACAĞIZ"

"Yeni kabinemizi açıklamak üzere yeni Türkiye'mizin inşası için bismillah diyerek yola revan olduk. Maziden, atiye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakar birlikteliktir. Seçmenlerimizle birlikte iradesini farklı şekilde kullanan insanlarımızında sesine kulak verdik. Başkaları gibi yankı odalarına hapis olmak yerine siyaseti milletimizle birlikte yaptık. Her gelen arkadaşımız selefinin yaptığı hizmetlerine yenilerini eklemenin mücadelesini verdi. Teslim aldığı bayrağı daha da yücelterek alnı ak, başı dik bir şekilde selefine iade etti. Tüm yol ve dava arkadaşlarımızın çabası ve hakkı vardır. Buradan bir kez daha 28. dönem Milletvekili olarak yüce meclisimizde hizmet edecek tüm bakan arkadaşlarımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Önceki bakan arkadaşlarımıza Covid-19 ve 6 Şubat depremlerinde sergiledikleri çabalar takdire şayandır. Bu arkadaşlarımızın ülkemize yaptığı hizmetleri milletimiz hiçbir zaman unutmayacaktır. Bizde kendileriyle yakın istişare ve iş birliği içinde olmaya devam edeceğiz. Yeni arkadaşlarımızın heyecanıyla inşallah Türkiye Yüzyılı'nın inşasını gerçekleştireceğiz. Merhum Ziya Paşa'nın şu güzel sözünü kendimize rehber edineceğiz, "Onlar Ki Verir Lâf İle Dünyaya Nizâmât Bin Türlü Teseyyüp Bulunur Hânelerinde" Evleri türlü düzensizlik ve kargaşa içerisindeyken memlekete nizam vermeye çalışanları ciddiye almayarak biz işimize bakacağız. "

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?