USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son ankette yüzde 99.6 çıktı! Türkiye şahlanıyor

Areda Survey'in Haziran ayında gerçekleştirdiği ankette vatandaşların büyük bir bölümünün Türkiye'nin milli kazanımları olan TCG Anadolu, Karadeniz gazı ve Gabar petrolünden umutlu olduğu görüldü.

Son ankette yüzde 99.6 çıktı! Türkiye şahlanıyor
20-06-2023 20:09
Google News

   HABER7

Areda Survey 2-5 Haziran tarihleri arasında toplam 2646 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmada son dönemde Türk halkına büyük gurur yaşatan TCG Anadolu savaş gemisi, Karadeniz gazı ve Gabar petrolü gibi başlıklarla ilgili sorular yöneltti. Yapılan araştırma sonucunca vatandaşların büyük bir bölümünün yerli ve milli kazanımlardan gurur duyduğu ve bu kazanımların Türk ekonomisine katkısı hakkında umutlu olduğu gözlemlendi. 

TCG ANADOLU

Türkiye'nin şüphesiz son dönemdeki en büyük kazanımlarından bazıları savunma sanayinde oldu. Türkiye yüzde 30'lar seviyesinde olan savunma sanayindeki yerlilik oranını yüzde 80'lerin üzerine çıkardı. Bu kapsamda Türkiye en büyük savaş gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'yu üretti. Areda Survey'in yaptığı ankette, İstanbul ve İzmir'de ziyaretçi akınına uğrayan TCG Anadolu gemisinin Türkiye için büyük bir adım olduğu belirtildi.

Ankete katılan vatandaşlar, "Türkiye’nin kendi imkânlarıyla ürettiği TCG Anadolu savaş gemisi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yüzde 69.5 oranıyla "büyük bir adım, gurur duydum" şeklinde cevap verdi. Ankete katılanların yüzde 20'si "sıradan bir adım, pek umursamadım" derken, yüzde 10.5'i ise "fazla olumlu karşılamadığım bir adım" şeklinde cevap verdi. 

Ankette, cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy veren vatandaşların yüzde 99.6'lık rekor bir kısmının TCG Anadolu için "büyük bir adım, gurur duydum" şeklinde cevap verdiği görüldü.

GABAR PETROLÜ

Türkiye'nin uzun yıllar sonra verilen uğraşların ardından terörden temizleyerek petrol çıkarmayı başardığı Gabar Dağı petrolü, son dönemin en büyük kazanımlarından biri oldu. Gabar'dan çıkarılan petrolle ilgili yapılan araştırmada bu mutluluk gözler önüne serildi. Türk halkının yüzde 50'sinden fazlasının Gabar'dan çıkan petrolden ekonomiye büyük katkı beklediği tespit edildi. 



Areda Survey'in vatandaşlara yönelttiği "Şırnak Gabar’da bulunan petrolün Türk ekonomisine katkısı konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna büyük katkısı olur diyenler ezici oranlar yüzde 51.2 oranında yer alırken, biraz katkısı olur diyenlerin oranı yüzde 15.8 oranında 'pek katkısı olmaz' diyenlerin oranı ise yüzde 33.0 oranında oldu.
Gabar petrolüyle ilgili yapılan araştırmada bir detay ise dikkatlerden kaçmadı. Keşfedilen petrolün Türkiye'ye büyük ekonomik katkı sağlayacağını belirten vatandaşların büyük bölümünün 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verdiği belirlendi. 

KARADENİZ GAZI

Türkiye yerli kazanımlarından biri olan ve ülkemizde milyarlarca doların kasada kalmasını sağlayacak olan bir diğer müjde olan Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz da vatandaşlara sorulan sorular arasında yer aldı. Vatandaşlar kendilerine yöneltilen "Karadeniz doğalgazı sizce enerji bağımsızlığı bakımından Türkiye için ne kadar önemlidir?" sorusuna yüzde 61.7 oranında "çok önemli" cevabını verirken, yüzde 9.4 oranında ise "biraz önemli" cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 29'u ise soruyu "fazla önemli değil" şeklinde cevaplandırdı.



Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy veren vatandaşların yüzde 93.1 oranıyla çok büyük bir bölümü bu soruya da "çok önemli" şeklinde cevap verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?