USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son ankete HDP ile ittifak damga vurdu! Altılı koalisyonun çöküşü...

Türkiye, tarihinde eşi benzeri görülmemiş seçimlere doğru giderken altılı masa ve dışardan eklemlenen ortağının oluşturduğu koalisyonun son ankette kötü durumda olduğu ortaya çıktı. Mahmut Övür, 7 benzemez partinin son durumunu paylaştı.

Son ankete HDP ile ittifak damga vurdu! Altılı koalisyonun çöküşü...
21-03-2023 22:39
Google News

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kala ittifakların altığı oy oranını merak ediyor.

Muhalefetin gerçekliği perdeleyen algı çalışmalarının halkı aşamaması ve siyasi ikbal kavgaları gibi bariz hataları sonrası Cumhur İttifakı bu seçimin de devinimini kendi lehine doğru götürüyor. Son anketi köşesinde paylaşan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, altılı masa ve HDP'nin düştüğü hali özetledi.

İşte Övür'ün bugünkü yazısında son anketi değerlendirdiği bölüm;

7 YARDIMCILI SİSTEME HALK NASIL BAKIYOR?

"Edar araştırma şirketi, Mart 2023 Politik Gündem başlığıyla sadece üç sorulu bir araştırma yaptı. Eda Serbest yönetiminde 12 bölgede 21 şehirde 1870 kişiyle yüz yüze yapılan anket, son dönemde çok tartışılan 7 cumhurbaşkanı yardımcılı, her partiye en az bir bakanlık pazarlıklı ve gizli HDP hesaplı bir yönetime, sokaktaki insanın nasıl baktığını ve algıladığını ortaya koyuyor.

Kılıçdaroğlu - HDP görüşmesi

İlk soru: "Millet İttifakı'nda yer alan bütün parti başkanlarının başkan yardımcıları olması sizce Türk demokrasisine uygun bir yaklaşım mı?"

Yüzde 53.7 hayır. Yüzde 36.1 evet. Yüzde 10.2 kararsız

İkinci soru: "Millet İttifakı seçimi kazandığı takdirde hükümet içerisinde sürekli olarak yönetim krizlerinin yaşanılacağını düşünüyor musunuz?"

Yüzde 55.3 evet. Yüzde 37.2 hayır. Yüzde 7 kararsız.

Üçüncü soru: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi karşılığında HDP'ye kamuoyundan gizli birtakım vaatler verildiğini düşünüyor musunuz?"

Yüzde 52.5 evet. Yüzde 34.9 hayır. Yüzde 12.6 kararsız.

Özellikle kriz çıkma olasılığı ve HDP konusunda vatandaşın düşüncesi, dikkate değer."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?