USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SMA hastasının yardım kumbarasını çaldılar

Erzurum'un Palandöken ilçesinde SMA hastası 19 aylık Muhammet Eymen Kaya'nın kampanyası için bir fırına konulan yardım kumbarası çalındı.

SMA hastasının yardım kumbarasını çaldılar
12-07-2023 23:38
Google News

Özlem-Risalettin Kaya çiftinin 3'üncü çocuğu 19 aylık Muhammet Eymen'e, geçen yıl şubat ayında SMA Tip 1 tanısı konuldu. Erzurum Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Eymen için gerekli 1,8 milyon dolar için ise valilik onaylı kampanya başlatıldı ayrıca mini konserler gibi etkinlikler düzenlendi. Bazıyeri sahipleri de dükkanlarına yardım kumbarası koyup, kampanyaya destek aradı. Bu kapsamda; Palandöken ilçesi Yenişehir semtinde bir fırına konulan yardım kumbarası çalındı.

Hırsızlık anları kameraya yansırken, polis çalışma başlattı. İş yeri sahibi Mehmet Çelik (51), çalışanların imalathanede olduğu sırada hırsızlığın yaşandığını belirterek, "Keşke o çocuğun yardım kumbarasını çalacağına, bizim kasamızı soysaydı. Bu kadar üzülmezdik. Polise haber verdik, gereken işlemleri yapıyor. Hırsızın vicdanına sesleniyorum. O çocuğun yardım paralarını geri getirmesini rica ediyorum. Hatta üstüne de biraz daha fazla koyup, getirse daha iyi olur" dedi.

'İNSANLARIN ÇOK KÜÇÜK MİKTARLARINA SAHİBİZ'

Eymen'in babası Risalettin Kaya da kampanyanın 13 aydır sürdürdüğünü söyledi. Zorlu şartlarda kampanya yürüttüklerini anlatan Kaya, "Kumbaralarımız var, esnafa dağıtıyoruz. İnsanlarımız bulup, burada destek oluyor. İnsanların çok küçük miktarlarına talibiz. Fırından ekmek alıp, üstünü o kumbaraya atıyorlar. Bu kumbaralara atılan paralar ile kampanyamızı yüzde 57'ye getirdik. Kumbaralardan bir tanesi de maalesef çalındı. Polis, şu an gerekli incelemeleri yapıyor, kameralardan tespit edildi. Yaşlı-başlı birisi gelip, Muhammet Eymen'imiz'in nefesinden çalıyor. Onun vicdanına sesleniyorum; kumbarayı getir, teslim et, büyüklük yap" diye konuştu.

GÖZALTINA ALINIP, SERBEST BIRAKILDI

Erzurum'da SMA hastası Muhammet Eymen Kaya'nın tedavisi için bir fırına konulan yardım kumbarasını çaldığı belirlenen Muhsin K. (77), polis ekiplerince yakalandı. Polisteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Muhsin K., savcılıkça serbest bırakıldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "10 Temmuz 2023 günü ilimiz Adnan Menderes Mahallesinde bulunan bir ekmek fırınında meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili işyeri sahibi Mehmet Çelik ile yapılan görüşmede SMA hastası olan Muhammed Eymen Kaya isimli çocuğun yardım kutusunun bir buçuk ay önce fırının girişine koyulduğu ve bahse konu tarihte yapılan çalışmalar neticesinde yardım kutusunun Muhsin K. isimli şahıs tarafından alındığı tespit edilmiştir. Muhsin K. isimli şahıs yakalanarak, alınan ifadesinin ardından Savcılıktan serbest bırakılmıştır" denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?