USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Siyah üzümün faydaları nelerdir? Siyah üzüm neye iyi geliyor?

Kuru Siyah Üzümün Faydaları, Hem mevsiminde tüketilebilen hem de kurutularak diğer mevsimlerde yenilen kuru siyah üzümün faydalarını saymakla bitiremeyiz. İnsanı dinç tutar, kan yapıcı özelliği vardır, insanın vücut ısısını yüksek tutarak, kışın soğuk havalarda üşümeyi önler.

Siyah üzümün faydaları nelerdir? Siyah üzüm neye iyi geliyor?
18-02-2021 01:34
Google News


Kuru siyah üzüm için adeta bir sağlık deposudur diyebiliriz. Siyah kuru üzümün faydalarını okuduğunuzda, beklide çerez olarak kuru siyah üzümden başkasını yemeyeceksiniz.
Kuru Siyah Üzümde Görülen Faydalar
Bir kilo kuru siyah üzüm, 1150 ml süte, 390 gram ete, 300 gram ekmeğe ve 1200 gram patateste bulunan vitamin ve minerallere eşdeğer. Kuru siyah üzümde Amino asitler, B vitamini (B1, B2), potasyum, magnezyum ve demir mineralleri içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuru siyah üzüm içeriğinde bulunan doğal fruktoz dan dolayı vücudun harcadığı ve ihtiyacı olan enerjinin kısa sürede depolanmasını sağlar.
Kuru siyah üzümün faydalarından biride içeriğinde bulunan magnezyum sayesinde insanın iş verimini arttırır. İçeriğinde bulunan asitler (sitrik, tartarik, malik, süksinik, pyruvik, oxaglutarik, dimetil-süksinik, fumarik, gliserik, glikolik, shikiminik ve guinik asit ) sayesinde mideye zararı olmadan, böbrek ve karaciğer çalışmasını hızlandırır.
 İçerdiği bioflavonoidler sebebiyle C vitamini etkinliğini artırır.
Alerjik ve kireçlenmelerinde olası iltihap oluşumuna mani olur.
Besinlerin parçalanması sonucu meydana çıkan, serbest radikallerin kılcal damar duvarlarına taarruza karşı güçlü bir antioksidan görev alarak düşük yoğunlukta bulunan lipoproteinlerin (LDL) kılcal damarların içinde artmasını önler.
 Kuru siyah üzümün faydalarından biri de hücrelerin değişimi sonucu tümör oluşumuna izin verebilecek olan hücre için moleküller üzerine bağımsız radikallerin taarruzunu durdurur ve sonuç olarak kanser oluşumunu önler..
 Kabuğunda yer alan ve fitoaleksin grubunun bileşiklerden olan resveratrol, vücuttaki kanser oluşumunu önler.
Karaciğerde oluşan bazı rahatsızlıkların ve aneminin tedavisi içinde etkilidir
Güzellik iksiri bir yiyecek, beynin gerçek gıdası ve zayıflamak için yapılan rejimlerin temel besin kaynağıdır Kara üzüm aynı aspirin benzeri kanı sulandırması nedeniyle koroner kalp hastalıkları için karşı insanları korur.
İçeriğinde bulunan meyve asitleri ve lifli yapısı nedeniyle mideye zararı olmadan böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar ve kanın temizlenmesine yardımcı olur.
Kuru siyah üzüm Kürü
Alerjik bir bünyesi olanlar için kuru siyah üzüm faydalarından biri de bu doğal direnç kaynağıdır. Alerjik rahatsızlıklar için vücudun dirençli olmasını istiyorsanız, bazı zamanlar, dört-beş gün ara ile ve arka arkaya, günlük iki defa, aç karnına olarak 20-25 adet kuru siyah üzüm çekirdeğini havanda döverek ezin ve bunu bekletmeden yiyin.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?