USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sivilce yapan yiyecekler! Tüketmeden önce bir daha düşünün

Sivilce, akne ve siyah noktalar en sık yaşanan cilt problemlerinin başında gelir. Sivilce oluşumunu engellemek için cildinizi temiz tutmanız ve sebum üretimini kontrol altına almanız önemlidir. Ancak cildiniz için bakım yapmanız kadar tükettiğiniz besinlerde büyük önem taşır. Çünkü bazı besinler cildin aşırı yağlanmasına sebep olarak sivilce oluşumunu tetikliyor. Ne kadar bakım yapsanız da bu besinleri tüketmeyi bırakmadığınızda yüzünüzdeki sivilceler ç

Sivilce yapan yiyecekler! Tüketmeden önce bir daha düşünün
15-12-2022 12:29
15-12-2022 12:34
GAZİANTEP
Google News

Cilt sağlığınızı korumak ve cildinizin pürüzsüz olmasını sağlamak için beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Bazı besinler cilt sağlığını koruyarak cildi besliyor ve onarıyor.

Ancak bazı besinler de cildin aşırı yağlanmasına sebep olarak sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt problemlerinin oluşmasını tetikliyor. Bu yiyecekleri tükettiğinizde cildin yağ dengesini kontrol altında tutmak zorlaşıyor. Sivilce çıkaran yiyecekler nelerdir? sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazımıza bir göz atın.

ŞEKERLİ YİYECEKLER

Aşırı şekerli yiyecekler ciltte sivilce artışına sebep oluyor. Çünkü insülin seviyesinin aniden yükselmesi sebum üretimini artırarak cilt hücrelerinin daha hızlı büyümesine sebep oluyor. Bu durumda da ciltte sivilceler meydana geliyor.

Yapılan araştırmalar aşırı şekerli yiyecekler tüketenlerin tüketmeyenlere oranla sivilce sorununa daha çok meyilli olduğunu ortaya koyuyor.

Sivilce sorunu yaşıyorsanız başta ekmek olmak üzere pirinç, şeker, şekerlemeler, asitli ve şekerli içecekler, bal, mısır şurubu, akçaağaç şurubu gibi şeker içeren besinlerden uzak durmanız gerekiyor.

HAZIR GIDALAR 

Fast-Food diye adlandırdığımız hazır ve işlenmiş gıdalar da sivilce oluşumuna sebep oluyor.

Sık sık fast food tüketen kişilerde ciltte sivilce gelişiminin %24 oranında daha fazla olduğu gözlemlenmiştir. Bu besinler genellikle aşırı yağlı olduğu için cildinde yağlanmasına sebep oluyor. Bu sebeple de ciltte gözenekler tıkanıyor ve sivilce oluşuyor.

Cildiniz yağlıysa ve sivilce sorunu yaşıyorsanız hamburger, sosisli sandviç, bol yağlı patates kızartması, kızarmış tavuk gibi yiyeceklerden uzak durmanız gerekiyor.

SÜT ÜRÜNLERİ 

Süt ürünleri vücut sağlığı ve vücut gelişimi açısından çok önemlidir. Ancak sütlü gıdaları fazla tüketmek cilt sağlığını bozabiliyor. Çünkü sütün insülin seviyesini yükselttiği biliniyor.

Süt ve süt ürünleri, ciltte sivilce oluşumuna yol açabiliyor. İnek sütü, yağlı peynir, yağlı yoğurt sivilceleri artırabiliyor.

Yine yapılan araştırmalarda inek sütünün içerisinde bulunan amino asitlerin, karaciğerin daha fazla IGF-1 üretmesine neden olduğu ve bu durumun sivilce oluşumunu tetiklediği gözlenmiştir.

ÇİKOLATA 

Çikolata tüketimini ve sivilce arasındaki bağlantı yıllardır araştırılıyor. Yapılan araştırmalara göre çikolata tüketmek sivilceye neden olan bakterileri çoğaltıyor.

Günde 2 kez bitter çikolata yiyen kişilerde 2 hafta içerisinde sivilce probleminin ortaya çıktığı gözlemlenmiştir.

Eğer sivilce sorunu yaşıyorsanız mutluluk hormonu veren ve tatlı krizlerini engelleyen çikolatadan uzak durmanız gerekir.

KURU YEMİŞLER 

Kuru yemişlerin içerisinde omega-6 yaş asitleri bulunur. Kuru yemişler antioksidan, vitamin, mineral ve omega 3 bakımından zengin besinlerdir.

Vücut için çok sağlıklı oldukları için tamamen beslenme listesinden çıkarılması önerilmez. Ancak kuru yemişleri aşırı tüketmemek gerekir. İçerisinde sağlıklı yağlar barındıran bu yiyecekler cildin yağlanmasına sebep olabilir.

Bunun yerine ceviz, badem, çam fıstığı gibi omega 6 yağ asidi bakımından fazla zengin olan kuru yemişlerin tüketimini sınırlandırabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?