USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

SEZGİN TANRIKULU GAZİANTEP’TE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış mitinglerini ve AK Parti hükümetini eleştirdi.

SEZGİN TANRIKULU GAZİANTEP’TE
14-05-2015 19:56
Google News
Sezgin Tanrıkulu, partisinin Gaziantep’teki seçim koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada, son günlerde Meral Akşener hakkında çıkan kaset iddiaları, Selahattin Demirtaş’ın evine yapılan polis baskını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van mitingiyle ilgili eleştirilerde bulundu.
Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yarın mitinglerinin olduğunu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geleceğini söyledi. Tanrıkulu, “Öncelikle bütün Gazianteplileri yarın saat 17.00’de mitingimize bekliyoruz. Erdoğan bugün Van’da. Van’da olağanüstü hal ilan etmiş. Kendisi kendi atadığı, tayin ettiği, baskısı altında olan Davutoğlu’na güvenmiyor. Davutoğlu’nun performansı ortada. Atanmış bir başkan gibi sağa sola gitmeye çalışıyor. Meydanlarda neredeyse performansı sıfır. O nedenle Erdoğan devreye girdi” dedi.
Suriye ile ilgili ilişkin açıklamalarda bulunan Sezgin Tanrıkulu, “Suriye’de başka gelişmelerin yaşandığını da biliyoruz. Bu konsept içerisinde Türkiye’nin henüz asker göndermesini müdahil olarak da biliyoruz. Türkiye’de barış, dünyada barış, CHP iktidarında Suriye’de savaş da bitecek, çatışma da bitecek, Suriye’deki mülteciler de kendi iradeleriyle, kendi topraklarında yaşayacaklar” diye konuştu.
“Şu an yapılan anketlerde nasıl manipülasyonlar yapıldığını ‘Alo Fatih’ hatlarıyla biliyoruz” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, “3 puan yükselt, 4 puan yükselt, onu indir, bunu indir dediklerini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla anket sonuçlarına göre bunları azaltabilmek doğru değil” şeklinde konuştu.
Tanrıkulu, şu sözlerle konuşmasını tamamladı:
“Selahattin Demirtaş’ın evine polis giriyor. Yani bunu normal yanlış bir durumla açıklamazsın. İki tane polisin yaptığı yanlışla açıklayamazsınız. Başkanvekilleri Meral Akşener’e atılan çirkin ve iftira. Daha bir laf çıkmadı ağızlarında. Davutoğlu sağda solda böyle gazetelerde payını veriyor ama ne yaptı acaba? Kendi kanalı. Kendi haber kanalı. Kim çıkartıyor o haber programlarını? Her türlü çirkefliği yapacaklar. Gözleri iktidardan başka hiçbir şeyi görmüyor. Kendi iktidarları için her şeyi yapabilirler. Her iki kolda da bakın ben CHP Genel Başkan yardımcısıyım. Bu sabah itibariyle TBMM başkanıyla Başbakan’ın yanıtlaması amacıyla iki tane soru önergesi verdim. Bir Selahattin Demirtaş ile ilgili. Bir de Meral Akşener ile ilgili. Ne yapacaklar acaba? Diyarbakır Valisi’nin görevde olmaması lazım şu an. Bir siyasi partinin genel başkanı evine polis giriyorsa, milletvekili evine polis giriyorsa kapıda 10 dakika 15 dakika sürdürüyorsa ve halen de o vali görevdeyse bundan kim sorumlu.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?