USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Sert tepki: Muhalefet laikliğe aykırı davranıyor ve suç işliyor!

İnanç özgürlüğüne müdahale çabasına girişen CHP ve yandaşlarına HÜDA PAR'lı Metin Kaya'dan sert tepki geldi. Kaya, inanç özgürlüğüne karışan muhaliflerin laikliği ihlal ederek suç işlediğini söyledi.

Sert tepki: Muhalefet laikliğe aykırı davranıyor ve suç işliyor!
16-07-2023 14:08
Google News

Haber7 – ÖZEL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Karma eğitim esastır ama benim asli görevim, okullaşma oranını artırmaktır. Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli” şeklindeki açıklaması CHP’li milletvekilleri ve CHP medyasını rahatsız etti. Kız okullarının açılmasının laikliğe zarar verdiğini iddia eden muhalifler, okulların açılmasına karşı çıktı.

Konuyla ilgili Haber7’ye açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, “Burada asıl sorun laiklik değildir. Asıl sorun muhaliflerin dini hassasiyetlere karşı olmasıdır.” dedi. Laikliğin istismar edildiğini kaydeden Kaya, “Avrupa’nın birçok ülkesinde kiliseye ait kız okulları vardır. İrlanda da sadece kız okullarının sayısı erkek okullarından daha fazladır. Muhalefetin örnek olarak gösterdiği Batı’da kız okulları laikliğe tehdit olmuyor da bizde mi oluyor?” tepkisinde bulundu. Yaygara koparan kesimin ikiyüzlülük sergilediğini vurgulayan Kaya, “Bu kesim her seçim öncesi her türlü dini vaatlerde bulunur. Seçim sonrası da ise inanç bazında yapılan her faaliyete karşı çıkarlar” dedi. Ayrıca Kaya, laiklik adı altında inanç özgürlüğüne karışan muhaliflerin laikliği ihlal ederek suç işlediğini söyledi. 

Halk plajının belirli günlerde kadınlara ayrılmasından rahatsız oldularHalk plajının belirli günlerde kadınlara ayrılmasından rahatsız oldular

Cumhuriyet bunu da yaptı: Mezuniyet coşkusunu camide duayla yaşayan öğrenciler hedefte!Cumhuriyet bunu da yaptı: Mezuniyet coşkusunu camide duayla yaşayan öğrenciler hedefte!

“ASIL SORUN DİNİ HASSASİYYETLERE KARŞI OLUNMASIDIR”

Kız çocukları için açılacak okullara karşı çıkan muhaliflere tepki gösteren Metin Kaya, “Burada asıl sorun laiklik değildir. Asıl sorun muhaliflerin dini hassasiyetlere karşı olmasıdır. Kız okullarının açılması neden laikliğe aykırı olsun ki? Zaten fiilen şu anda Kız İmam Hatip Liseleri ve Kız Meslek Liseleri mevcut değil mi? Bunca zamandır bunlar laikliğe zarar vermedi de, her alanda kız okullarının açılması mı zarar verecek!” dedi.

KIZ OKULLARI AVRUPA’DA TEHDİT OLMUYOR DA TÜRKİYE’DE Mİ OLUYOR!

Avrupa ülkelerindeki kız okullarından örnekler veren Metin Kaya, şu ifadelerde bulundu:

“Laikliğin beşiği olarak gösterilen Fransa’da Kiliseye ait kız okulları mevcuttur. Avrupa’nın birçok ülkesinde kiliseye ait kız okulları vardır. İrlanda da sadece kız okullarının sayısı erkek okullarından daha fazladır. Muhalefetin örnek olarak gösterdiği Batı’da kız okulları laikliğe tehdit olmuyor da bizde mi oluyor?  Muhalefet her fırsatta Demokrasi ve özgürlükten dem vuruyor. Okullardaki ahlaksızlıkları özgürlük adına destek çıkarken, konu dini hassasiyetler olunca laikliğin arkasına sığınmaları siyasette iki yüzlülüktür. Burada sorun laikliğe tehdit değildir. Sorun dini hassasiyetlere düşmanlıktır. Sadece laikliğin arkasına sığınmaktır.”

MHP’den Haber7’ye ilk açıklama! “Okul açmakla laiklik zarar görmez”MHP’den Haber7’ye ilk açıklama! “Okul açmakla laiklik zarar görmez”

SEÇİM ÖNCESİ DİNİ VAATLERDE BULUNURLAR, SEÇİMDEN SONRA KARŞI ÇIKARLAR

Muhalefetin ikiyüzlülük sergilediğini ifade eden Kaya, seçimden önce dini vaatler verenlerin seçimden sonra dini faaliyetlere karşı çıktığını belirtti. Aynı zihniyetin Batılıların açtığı okula karşı çıkmayacağını ve hatta destek vererek 'demokrasi zaferi' olarak göstereceğini vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

“Bizce burada sorun laiklik değildir. Sorun İslami hassasiyetleri hazzetmemektir. Bu kesim her seçim öncesi her türlü dini vaatlerde bulunur. Seçim sonrası da ise inanç bazında yapılan her faaliyete karşı çıkarlar. Başörtüsüne anayasal güvence konusunda yaptıkları gibi. Seçimden önce dindar kesimin oyunu almak için; onların tabiri ile laikliğe aykırı birçok vaatte bulunurlar. Ancak seçim bittikten sonra bu vaatler laikliğe aykırı olur. Bugün batılılar burada bir kız okulu açsalar bu kesim aynı tepkiyi göstermeyecektir. Hatta bu gibi girişimleri demokrasinin zaferi olarak göstereceklerdir.”

“LAİKLİĞİ DİNDARLARA KARŞI KULLANIYORLAR”

Laikliğin muhafazakar dindar kesime karşı sopa olarak kullanıldığını ve inanç düşmanlığı yapıldığını kaydeden Metin Kaya, “Muhalefetin istemediği bir şey olduğunda ilk söyledikleri şey ‘Laiklik elden gidiyor’, ‘Laikliğe aykırı’, ‘Rejimi değiştirmek istiyorlar’ gibi cümleler ile toplumu manipüle etmeye çalışıyorlar.” dedi.

HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya

“ASIL SORUN: MÜSLÜMANCA YAŞAMA HAKKIMIZ YOK!”

Müslümanların Müslümanca yaşama hakkının elinden alınmaya çalışıldığını belirten Kaya, şu ifadelerde bulundu:

“Asıl sorun; Müslümanız ama Müslüman gibi yaşamaya hakkımız yoktur. Müslüman gibi yaşamaya kalkınca birileri laiklik diye bağırıyor. Gayri İslami yaşantıya sesleri çıkmayanlar İslami yaşantı taleplerine bağırmalarının sebebi din düşmanlığıdır.”

“MUHALEFET LAİKLİĞE AYKIRI DAVRANIYOR VE SUÇ İŞLİYOR”

CHP ve yandaşlarının inanç özgürlüğüne karışarak laikliğe aykırı davrandığını belirten Metin Kaya, muhaliflerin suç işlediğini kaydetti. Muhalefetin laikliği çarpıtarak ihlal ettiğini belirten Kaya, şunları söyledi:

“Anayasanın birçok maddesinde laiklik ilkesi geçmektedir. Ancak laiklik ilkesinin tanımı yapılmamıştır. Şu olsa laikliğe aykırıdır, bu olsa laikliktir diye bir tanım yoktur. Anayasada sadece, ‘Eğitim ve öğretim Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde yapılacaktır.’ İbaresi bulunmaktadır.  Muhalefet laikliğe, kendisine göre bir anlam yüklemiş ve bunu da anayasaya dayandırarak bu toplumu cahil yerine koyuyor.  Laikliğin kullanılan en yaygın anlamı şudur: ‘Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, tüm vatandaşların vicdan, din ve ibadet hürriyetinin sağlanmasıdır.’  Birileri karma eğitim isterken din hürriyeti oluyor. Ama birileri kız çocuğunu kız okullarında okutmak istemesi laikliğe aykırı ve gericilik oluyor. Hangisi yukarıdaki laiklik anlamıyla çelişiyor. Bu ifadelere göre muhalefet laikliğe aykırı davranıyor ve suç işliyor.”

HİÇ KİMSE KENDİ YAŞANTISINI BAŞKASINA DAYATAMAZ, BAŞKASININ İNANCINA ENGEL OLAMAZ!

Laiklik din ve vicdan hürriyeti demektir. Yani isteyen, istediği dini seçebilir ve ona göre yaşantısını sürdürebilir.” ifadesinde bulunan Kaya, İslami yaşantının laikliğe aykırı gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

Muhaliflerin kendi yaşam tarzını başkalarına dayattığını belirten Kaya, şunları söyledi:

“Hiç kimse kendi dinini ve dini yaşantısını bir başkasına dayatamaz ve bir başkasının dini yaşantısına engel olmaz. Ama ne acıdır ki ülkemizde tüm inançlar serbestçe yaşanabiliyorken, söz konusu İslami yaşantı olunca laikliğe aykırı gösterilmeye çalışılıyor. Bu Müslümanlara karşı bilinçli bir propagandadır. Ve bunu da yapan bir kesimdir.”

Batı'da din, siyasetin zirvesinde! Seçimi kazanan İncil'e koşuyor, laiklik elden gitmiyorBatı'da din, siyasetin zirvesinde! Seçimi kazanan İncil'e koşuyor, laiklik elden gitmiyor

Askerin hacca gitmesinden de rahatsızlar! Cumhuriyet'ten skandal manşetAskerin hacca gitmesinden de rahatsızlar! Cumhuriyet'ten skandal manşet

“BUNLAR LAİKLİK İSTİSMARCISI”

Muhaliflerin laikliği istismar ettiğini vurgulayan Kaya, başörtülü hakim ve psikoloğa bile karşı çıkıldığını belirtti. Muhaliflerin laikliğin tarifini yapmaktan çekindiğini kaydeden Metin Kaya, şöyle konuştu:

"Elbette ki, laiklik istismar ediliyor. İlgili ilgisiz her konuda laiklik elden gidiyor diye bağırıyorlar.  Ama laiklik bir yere gitmemiş. Rahmetli Erbakan hocanın başbakanlığında aynı şeyleri söylüyorlardı. Yirmi yıldır Ak Parti iktidarında da beğenmedikleri her icraatta laikliği öne sürüyorlar. Bu istismar değil de nedir? Başları örtülü olduğu için görev verilen hakimi ve psikoloğu bile laikliğe aykırı gören zihniyete ne denir? Bunlar ancak laiklik istismarcısı olur.  Her şeye karşı laiklik diye bağıranlar laikliğin tarifini yapmaya gelince sesleri çıkmıyor. Bu kesimin derdi laiklik değildir. Aslında onlar inanç özgürlüğüne karşı çıkmıyor. Çünkü diğer dini yapılara veya siyasi düşüncelere bir karşıtlıkları yoktur. Ülkemizde yaşayan bir Hristiyan veya Yahudi’nin yaşam tarzına tek kelime ettikleri yoktur. Müslümanların hassasiyetleri dışındaki tüm istekler özgürlükler diye tanımlanır. Söz konusu Müslümanların talepleri olunca laikliğe aykırıdır diye tepki gösterirler. Bu, inanç özgürlüğü değildir. Takiye yapıyoruz diyen kesimin Müslümanlara düşmanlığıdır."

“HERKESİN OKUMAYA HAKKI VAR”

Hükümetin bu konudaki adımının olumlu ve önemli olduğunu belirten Metin Kaya, temel eğitim sonrası vatandaşın tercihlerine karışılmamasının demokrasinin ve özgürlük haklarının bir şartı olduğunu söyledi. Karma eğitimi tercih etmeyen vatandaşlara alternatif oluşturulması gerektiğini vurgulayan Kaya, “Temel eğitimin verilmesi şarttır. Ama ondan sonra kişiyi ilgi, istek ve yeteneğine göre yönlendirilmesi gerekir. Temel eğitimden sonra isteyen sanayiye gitsin tamirci olsun. Ya da iş sektöründe çalışsın. Köylü köyünde kalsın tarım ve hayvancılık ile uğraşsın. İsteyen de öğrenimine devam etsin. Devlet bu sektörlere destek vererek bu alanlara ilgisi olan öğrencilere yardımcı olsun. Buradaki asıl sorun dini hassasiyetlerinden dolayı karma eğitimden rahatsız olan ciddi bir kesimin varlığıdır. Bu öğrencilerinde iyi okullarda okumaya hakları vardır. Bu kesimde bulunan çok başarılı öğrenciler örgün eğitimden mahrum bırakılıyor. Bunlar açık liselere mahkum ediliyor. Bunlarında kendi inanç hassasiyetleri doğrultusunda okumaya hakları vardır.  Amaç özgürlükleri korumak ise kız, erkek ve karma okullar olur. Tercih veliye bırakılır. İsteyen istediği okula çocuğunu gönderir.” dedi.

'Kur'an'ı yakan fanatik İslamcı, kafadan kontak Haçlı, zırdeli Musevi olabilir ama...'"Kur'an'ı yakan fanatik İslamcı, kafadan kontak Haçlı, zırdeli Musevi olabilir ama..."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?