USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Serkan Kaptan, GAÜN öğrencilerine tecrübelerini anlatı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan, konuşmacılığını TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan'ın yaptığı "Küresel Şoklar ve Havacılık Sektörünün Gelecekteki Konumu" Konferansı gerçekleşti.

Serkan Kaptan, GAÜN öğrencilerine tecrübelerini anlatı
28-02-2024 15:00
28-02-2024 15:04
GAZİANTEP
Google News

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, bu tür etkinlikleri önemsediklerini belirterek, bundan sonra alanında uzman ve tecrübeli kişileri öğrencilerle daha sık bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Prof. Dr. Yumrutaş, “Havacılık sektöründe bilgi birikimi olan, donanımlı, duayen isimleri bundan sonra öğrencilerimizle daha sık bir araya getirmek istiyoruz. Bizleri kırmayıp etkinliğe geldiği için ve tecrübelerini bizlerle paylaştığı için TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan’a teşekkür ediyorum” dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, öğrenci buluşmasında havacılık sektörü hakkında tecrübe ve deneyimlerini paylaştı. Sektörde bilgi birikimin yanı sıra yabancı dil öğrenmenin de önemli olduğunu ifade eden Serkan Kaptan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Bu sektörde İngilizce bilmek çok önemli. Biz havacılığa gönül vermiş olan herkesi şirketimizde kabul diyoruz. Bir insana yatırım yapabilmek için ondaki ilgiyi görmek istiyoruz, meraklı olduğunu ve sorguladığını kişiliğinde görmek isteriz. Fırsat buldukça okuyun, meraklı olun ve sorun” ifadelerini kullandı.

Havacılık sektörün büyümesinin pandemide sekteye uğradığını ifade eden Serkan Kaptan, tüm olumsuzluklara rağmen havacılık sektöründe büyümenin devam ettiğini söyledi. Kaptan, “Seyahat talebi sayısında pandemi de ciddi bir düşüş gördük ama seyahat talebi güçlü bir şekilde geri döndü. 2019 yılında küresel yolcu trafiği 9,2 milyar iken bu sayı pandeminin başladığı 2020’de 3,4 milyar oldu. 2021’de 4,5 milyar, 2022’de 6,6 milyar, 2023’de 8,7 milyar oldu. 2024’de ise pandemi öncesindeki rakamı geçerek 9,7 milyarın üzerine çıkacağını ön görüyoruz” diye konuştu.

GAÜN Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nisa Seçilmiş, havacılık ve havalimanı yönetimi konusunda hem Türkiye’nin hem de dünyanın havacılık sektöründe söz sahibi olan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan’ı ağırladıkları için mutlu olduğunu söyleyerek, bölüm hakkında bilgi verdi.
Etkinlik sonunda günün anısında GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan’a hediye takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?