USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sel faciasındaki bungalovlar kaçak çıktı: İşletme sahibi hakkında gözaltı kararı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kırklareli'de 12 kişinin sele kapıldığı bungalov evlerin ruhsatsız hatta mühürlü olduğunu açıkladı. Bakan Tunç, işletme sahibi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Sel faciasındaki bungalovlar kaçak çıktı: İşletme sahibi hakkında gözaltı kararı!
06-09-2023 18:39
Google News

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, dün sabah saatlerinden itibaren 'kuvvetli yağış' etkili oldu. Yağışla birlikte dereler taştı, seller meydana geldi. Longoz Ormanları'nda ise turistik bölgeye kurulan bungalov evlerin bulunduğu bölgede sel meydana geldi.

TESİSTEKİ EVLER SUDA SÜRÜKLENDİ

Selde ormandaki ağaçlar devrilip sürüklendi, bungalov evlerin bir kısmı sular altında kalıp zarar gördü.

Dün sabahtan itibaren bölgeye AFAD, Sahil Güvenlik, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Özel İdare, karayolları ekipleri sevk edilerek, 310 personel ile 1 uçak ve 2 helikopter, 25 araç ve iş makinesi ile arama çalışmaları başlatıldı.

Arama çalışmaların Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nın "DENEK" isimli kadavra arama köpeği de katıldı.

CAN KAYBI 5'E YÜKSELDİ

Ekipler tesiste kalan 12 kişiden ormanda mahsur kalan 6'sını kurtarmış, 4 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Çalışmalar devam ederken, ormanlık alanda bir erkek cesedi daha bulundu. Böylece İğneada beldesindeki selde yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükseldi. Kayıp son kişi de aranıyor.

'BUNGALOVLAR RUHSATSIZ HATTA MÜHÜRLÜYMÜŞ'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son yaptığı açıklamada, 12 kişinin sele kapıldığı söz konusu bungalov tesisinin ruhsatsız olduğunu açıkladı.

Bakan Yerlikaya, "Kırklareli biliyorsunuz sabahleyin Bakan yardımcımız ile orada görüştüm. AFAD Başkanımız olay olduğu andan itibaren oradaydı. İğneada çok lokal bir yerde kısa zaman içerisinde dün sabah saat 06.00 ile 08.00 arasında 2 saat içerisinde çok güçlü bir yağmur alındı orada. Maalesef ruhsatsız hatta mühürlü olduğunu duyduk şu anda savcılık da çalışmasını başlattı. Bungalovlarda kalan misafirler sele kapılıyor. Bu sabah bir kayıp aranan cenazeye ulaşıldı maalesef. Üç kayıp var şu anda onları arama ile ilgili 700'ün üzerinde görevli var. İnşallah onları da en kısa zamanda bulmak istiyoruz. Başsağlığı diliyoruz üzüntümüz çok büyük." ifadelerini kullandı.

İŞLETME HAKKINDA SORUŞTURMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesinde 5 kişinin öldüğü, kayıp 1 kişinin arandığı sel felaketinin ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tunç, "Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi Sisli Vadi'de bungalov evlerin bulunduğu bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle vatandaşlarımızın vefat etmesi hepimizi derinden üzmüştür. Söz konusu olaya ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

BUNGALOV EVLERİN SAHİBİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Kırklareli'deki sel felaketlerine ilişkin son durumu aktardı. Bakan Yerlikaya, ruhsatsız ve mühürlenmesine rağmen hizmet vermeye devam eden bungalov evlerin işletmecisinin gözaltına alındığını duyurdu.

BAKAN KOCA: CANIMIZI YAKAN KAYIPLARIMIZ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırklareli'deki sel felaketine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İstanbul'da görevli doktor Selman Bağışlar ile eşinin de selde hayatını kaybettiğini belirten Koca, "Kırklareli'ndeki sel olayına ilişkin yoğun bir çabayla sürdürdüğümüz arama kurtarma çalışmalarında canımızı yakan kayıplarımız var. Maalesef, İstanbul Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde görevli Anestezi Asistanı Doktor arkadaşımız Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Her kayıp çok üzücü. Şifa dağıtan elin kaybı da öyle oldu. Kayıp vatandaşımız Ahmet Baki Şimşek için ise arama kurtarma çalışmaları 890 kişilik ekiple devam ediyor. Yaralı olarak kurtarılan 3 hastamızdan Kerem Şimşek; yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Daha önce Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan Mila ve babası Hüseyin Duman'ın genel durumları iyi. Bugün taburcu olmaları planlanıyor. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?