USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehitler Köprüsü'nde anlamlı afiş: Bayram Ali Öztürk hoca ve Muhsin Yazıcıoğlu...

Şehadetinin 17'inci sene-i devriyesinde rahmetle yad edilen Bayram Ali Öztürk ve şüpheli kaza ile vefat eden Muhsin Yazıcıoğlu için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne afiş asıldı.

Şehitler Köprüsü'nde anlamlı afiş: Bayram Ali Öztürk hoca ve Muhsin Yazıcıoğlu...
04-09-2023 17:09
Google News

HABER7

17 yıl önce İsmailağa Camii’nde verdiği sohbet esnasında soru işaretleriyle dolu bir cinayete kurban giden Bayram Ali Öztürk Hoca ve şüpheli helikopter kazasıyla hayatını kaybeden merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde farkındalık eylemi gerçekleştirildi.

Köprüye Bayram Ali Öztürk ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı dev bir afiş asıldı. Afişte, “Şehit Bayram Ali Öztürk’ün kanı mihrapta, şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun kanı dağda kaldı. Adalet istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

GAYEMİZ ADALET

Afişi köprüye asan Gazeteci Hasret Yıldırım, konuya ilişkin yaptığı yorumda, “Biz adalet istiyoruz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bu eylemi adalet için yapıyoruz. Başka bir derdimiz yok. Biz Allah, vatan, millet yolunda olan idarecilerimizi göreve davet ediyoruz” dedi.

Haber7’ye konuşan Hasret Yıldırım, şunları söyledi:

Şehid Muhsin Başkanımızı ve Şehid Bayram Hocamızı siyâset üstü görüyoruz. Kimseyle bir alıp veremediğimiz yok. Tek gâyemiz, hayatlarının tamamını, Aziz Milletimizin istikbâline vakfetmelerinin bedelini; “canları” ile ödeyen iki yiğit insanın, hakkını dava etmek. Bu milletin samimi idârecilerini vazifeye davet ediyoruz. Adaletin geçte olsa tecelli etmesini istiyoruz. Bu eylemi de, Şehid Hocamızın şehâdetinin sene-i devriyesinde, dikkatleri mevzua celb etmek adına yaptık. “Adalet mülkün temelidir” sözü, sadece mahkeme duvarlarında asılı bir “süs” olarak kalmasın. Adaletin olmadığı yerde; huzur da, güven de olmaz. Er ya da geç, adalet yerini bulsun artık.

DOSYA 17 YILDIR MUAMMA

Farkındalık eylemiyle cinayetine dikkat çekilen Bayram Ali Öztürk Hoca, 3 Eylül 2006’da kanlı bir saldırıyla şehit edilmişti. İsmailağa camiasının önemli kanaat önderlerinden Öztürk, sabah namazının ardından cemaate yönelik dini sohbette bulunduğu sırada kalabalığın arasına sızan Mustafa Erdal isimli cani tarafından kalbine isabet eden bıçak darbesiyle katledilmişti. Hakk’a irtihalinin 17’inci sene-i devriyesinde rahmetle yad edilen Bayram Ali Öztürk Hoca cinayetiyle ilgili sır perdesi yıllardır aralanabilmiş değil.

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığınca ele alınan cinayet dosyası yılan hikayesine döndü.

Bayram Ali Öztürk’e saplanan bıçağın iki kaburga arasından geçecek şekilde, 180 derece açıyla yatay ve profesyonelce saplandığı tespit edilmesine rağmen, katil Mustafa Erdal “meczup” ilan edilerek olayın üzeri kapatıldı.

İlk olarak Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’nda FETÖ iltisaklı savcılar tarafından bekletildiği öne sürülen dosyada katil Mustafa Erdal’ın HTS kayıtlarının bile dosyada yer almadığı ifade edildi. Aradan geçen 17 yıla rağmen işlem yapılmayan dosyanın nihayete erdirilmesi ve Bayram Ali Öztürk Hoca’nın katillerinin adalet önünde hesap vermesi bekleniyor.

FETÖ İZİ

Bayram Ali Öztürk dosyasının özel yetkili savcılar Süleyman Pehlivan, Cihan Kansız ve Salim Duran tarafından hasıraltı edildiği bildirildi. Dosyaya bakan savcı Süleyman Pehlivan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklandı. Diğer savcılar Cihan Kansız ve Salim Duran ise haklarındaki FETÖ soruşturmasını önceden haber alarak yurt dışına firar etti.

FETÖ’nün yargıdaki merkez yapılanması olan özel yetkili mahkemeler, 17/25 Aralık kumpası sonrası sonrası kapatılmıştı. FETÖ üyesi savcılar ise meslekten men edilmişti.

FETÖ firarisi Cihan Kansız
 


5 DİL BİLEN YÜKSEK TAHSİLLİ BİR ALİM

Şehit Bayram Ali Öztürk, 1952 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Çocukluğu Adapazarı’nda geçti. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Farsça, Arapça, Osmanlıca, İngilizce ve Fransızca öğrendi. Hukuk eğitimi aldı. 1978 yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olarak kürsülere atıldı.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?