USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu: "İşin lojistik ve eğitim noktasına destek verdik"

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Covid 19 tedbirleri kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı. Mega Haber'e konuşan Başkan Fadıloğlu, “Gaziantep Modeli” denilen modellemeyle, kurumlar arası işbirliği çerçevesinde çok rahat çalıştıklarını, bu işbirliğinde Belediye olarak işin lojistik ve eğitim noktasına destek verdiklerini ifade etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu:
03-01-2021 16:58
03-01-2021 17:02
Google News
“Mart ayında başlayan bu olayla birlikte Valimizin başkanlığında toplantılar yapılmaya başlandı. Toplantılar neticesinde, Bakanlıklardan gelen genelgeler harfiyen yerine getirildi. Hatta öyle konular oldu ki Bakanlıktan gündeme gelmeden Gaziantep yerelinde hayata geçirilen bir sürü uygulamalar oldu. Bu sayede ilk dalgada Gaziantep hakikaten çok iyi bir başarı grafiği yakaladı. Yakın dönemde yeniden bir pik yapması söz konusu oldu, yine Gaziantep'teki farklı uygulama modelleriyle bunu aşağıya çekmeyi çok hızlı bir şekilde başardık. 

BELEDİYECİLİK, İŞİN LOJİSTİK NOKTASINA DESTEK VERMEKTİR

Belediye olarak biz bu işin neresindeydik? Belediyecilik, işin lojistik noktasına destek vermektir. Biz de Belediye imkânlarını maksimum derecede nasıl bu işe sürebileceğimizi istişare ettik. İlk başladığı noktada, özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde işini kaybedenlerin ve işyeri kapananların en azından gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına evlerine bu hizmetlerin götürülmesini sağladık. Hasta olup da evinin temizlenmesiyle ilgili sıkıntı yaşayanlara Vefa Destek Hizmet Grubu ile birlikte ayrı gayrı gözetmeksizin, Kaymakamımızın koordinasyonunda özellikle Ramazan'da insanlara gıda paketi verilme noktasında çalıştık. Yine tek noktadan hareket ederek Büyükşehir Belediyemizin gıda bankasının dataları, bizim Belediyemizin dataları, Sosyal Yardımlaşma Vakfının dataları bir araya getirilerek; mükerrerliği önlemek adına, ne kadar fazla insana ulaşabiliriz kaygısıyla daha fazla insana ulaştık. 

TÜM İMMÜN PLAZMA ALIŞLARI BİZİM SOSYAL TESİSİMİZDE YAPILIYOR

Taziyelerin yasaklanmasıyla birlikte bizim sosyal tesislerimiz kapalıydı. Gerekli olan her noktada bunlar; Sağlık Müdürlüğüne, Sosyal Dayanışma Vakfına, filyasyon ekiplerine tahsis edildi. Hatta bir sosyal tesisimizi immün plazma bağışı için özellikle tahsis ettik ki Kan Merkezindeki normal kan verişlerinde bir  aksaklık olmasın diye. Şu anda tüm immün plazma alışları bizim sosyal tesisimizde yapılıyor. 

FİLYASYON EKİPLERİNİN RAHAT ÇALIŞMASI DEMEK, BU HASTALIĞIN ÖNÜNÜN ALINMASI DEMEKTİR

Filyasyon ekiplerinin rahat hareket edebilmesi adına Sayın Valimizin başkanlığında araç talebi oldu. Öncelikli olarak Belediyemizdeki hizmet araçlarından verdik, sonra bu süreç uzayınca yeniden ihale yaptık ve Türkiye'de örnek olabilecek bir modellemeyle; Büyükşehir, Şehitkamil, Şahinbey Belediyeleri ve Valilik nezdinde verilen araçlarla, bu filyasyon ekipleri çok rahat çalıştı. Filyasyon ekiplerinin rahat çalışması demek, bu hastalığın önünün alınması demektir. 

‘GAZİANTEP MODELİ' DEDİĞİMİZ MODELLEMEYLE, BİZİM KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE ÇOK RAHAT ÇALIŞMA İKLİMİMİZ VAR

‘Gaziantep Modeli' dediğimiz modellemeyle, bizim kurumlar arası işbirliği çerçevesinde çok rahat çalışma iklimimiz var. Bunu başka şehirlerde bulmak mümkün değil. Burada bir sorun varsa bu sorunun çözülmesi noktasında yerel imkânlarımızla hemen Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız bir araya gelip; çözüm üretme imkânımız sayesinde bu sıkıntılı dönemi inşallah atlatacağız.  

10 BİN TABLETLE, BAĞIŞA KATILIMDA BULUNDUK

Eğitimde, özellikle uzaktan erişim noktası söz konusu olunca yine Gaziantep kenetlendi; belki de Türkiye'nin en büyük bağışlarından birisini Gazintep yaptı. Biz de bu bağışa 10 bin tabletle katılımda bulunduk. Belediye olarak bizim dağıtımımız söz konusu değil. Biz Milli Eğitim Bakanlığımıza bağışta bulunduk, bedelini ödedik. Bakanlığımızın sosyal yardımlaşma vakıflarıyla yapmış olduğu incelemeler neticesinde, ihtiyaç sahiplerinin bulunup, ona göre verilmesi söz konusu olacak. Yani bu dağıtımlar olduğunda ‘Belediye siyaseten buna verdi, şuna vermedi.' gibi bir tartışmanın olmaması lâzım. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması noktasında çok titiz bir çalışma yapıldığını biliyorum. 

COVİD 19 VAKASI OLAN BİNAYI KOMPLE DEZENFEKTE EDİYORUZ; ETMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ

Pandemi sürecinde ilk günden itibaren, hemşerilerimizden gelen talep üzerine eğer bir yerde Covid 19 vakası var ise Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışıp, oradan gelen onay çerçevesinde biz gidip hangi noktadaysa en seri şekilde yetişip, binayı yukarıdan aşağıya komple dezenfekte ediyoruz; etmeye de devam edeceğiz. 

Haber: Başak AKAY



 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?