USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sayılı günlerin kaldığı GastroAntep kent esnafında heyecan yarattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde iki festivali içinde barındıracak GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde yapılacak etkinlikler esnafların ilgisini çekti.

Sayılı günlerin kaldığı GastroAntep kent esnafında heyecan yarattı
28-08-2023 18:39
Google News

Gazi şehrin güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla yapılan Gaziantep’in festivali GastroANTEP’e sayılı günler kala şehirde bulunan sektör esnaf için Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Resim önizlemesi

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği destekler, geçmiş festivallerin etkisi, planlanan etkinlikler, yürütülecek iş birliklerinin yanı sıra festivalde sektör temsilcileriyle yapılacak ortak çalışmalara değinildi.

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ KAPSAMINA ALINAN GASTROANTEP 8 GÜN SÜRECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri ile birleşen ve 16 – 24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde sektör temsilcilerine kapsamlı bir sunum yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin amaçları, şehre kazandırdıkları ve uluslararası alanda öneminden bahsetti.

Resim önizlemesi

GASTRONOMİNİN KALBİ FESTİVALLE BİR KEZ DAHA GAZİANTEP’TE ATACAK

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında bu yıl da gastronominin önde gelen isimleri Gaziantep’te buluşacak. Alanında uzmanlarının katılımıyla yapılacak paneller ve söyleşilerin yanı sıra ödüllü şefler yöresel lezzetleri kullanarak workshoplar düzenleyecek. Festival hem sokak lezzetlerini barındıracak hem de yöresel ürünlere stantlarla yer verecek.

Resim önizlemesi

Yapılacak etkinlikler, Gazi şehirlilerle Türkiye’nin ünlü şefleri, otel ve restoran profesyonelleri, gıda firmaları, gurmeler, tarım uzmanları ile yazarları bir araya getirecek.

GASTROANTEP SANAT ÇALIŞMALARINI DA İÇİNDE BARINDIRACAK

Kültür Yolu etkinlikleri kapsamında bu yıl GastroANTEP konserlere, sergilere, tiyatro, film, opera ve bale gösterimlerine ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında geleneksel el sanatları, foto maraton, dijital çalışmalar, gezici müze ve kütüphane etkinliklerine de yer verilecek.

Resim önizlemesi

ŞEHRİN 3 FARKLI YERİNDE KURULACAK SAHNELERLE FESTİVAL COŞKUSU ŞEHRE YAYILACAK

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında bu yıl kurulacak üç ayrı sahnede konserlerle festival coşkusu bütün şehre yayılacak. Kurulacak Festival Park Ana Sahne, Yeşil Vadi Park Sahne ve Şehreküstü Konakları Kalbi Antep Meydanı Sahne’de Manga, Linet, Merve Özbey, Sinan Akçıl, Alişan, Tuğçe Kandemir, Ebru Yaşar, Mustafa Keser, Mansur Ark, Grup Vitamin, Ragga Oktay, Dj Hakan Küfündür performanslarını sergileyecek.

ŞAHİN: HER YIL ÜZERİNE KOYARAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Sunum öncesi konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şartların zorluklarını birlikte atlatılabileceğini aktararak şunları söyledi:

“Büyük deprem sonrası şehrimiz ve ülkemiz daha güvenli ve dirençli olmak zorunda. Bunun için gerekli önleyici ve koruyucu tedbirleri daha güçlü almak zorundayız. Her yıl üzerine koyarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu yıl içinde birçok planlama yaptık. İki festivali birleştiriyoruz. Deprem sonrası yaraları sarıyoruz ve festivalle deprem psikolojisini üzerimizden atmamız gerekiyor. Şehrin daha dirençli ve güvenli olması için devletimizle beraber çalışırken bunu lezzetle taçlandıracağız.”

Resim önizlemesi

ÇEBER: BİNLERCE YILDAN DAMITILARAK GELEN BU KÜLTÜR BİZİM EN BÜYÜK SERMAYEMİZ

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise gastronomi şehri Gaziantep’in uluslararası alana iyi taşınması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Festivale çok iddialı hazırlanıyoruz. Diğer şehirler bu işin ilk basamaklarına geçerken biz Gaziantep anlamında muhteşem değerler ve lezzetlerle olmamız gereken yere geçebilmemiz için bir engel yok. Biz çalışmalar yapıyoruz ama esnaflarımız asıl işin sahibi. Esnafımız gayret sarf ettikçe daha çok etki yaratacak. Yüzlerce binlerce yıldan damıtılarak gelen bu kültür bizim en büyük sermayemiz. Bunu en ileriye taşıyacağımıza eminim.”

Resim önizlemesi

ESNAFIN SORULARI VE TALEPLERİ DİNLENDİ

Sunum ve konuşmanın ardından esnafın soruları ve talepleri Başkan Fatma Şahin, Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Şehitkamil Belediyesi Başkan Vekili Murat Özgüler, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet

Abdulkadir Katmerci, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu ve GAZİBEL Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Murat Tural tarafından oluşturulan heyet tarafından alınarak cevaplandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?