USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sanayi sitesi sular altında kaldı! 70 işçi helikopterle kurtarıldı

Bartın'da sağanağın ardından meydana gelen sel nedeniyle sular altında kalan sanayi sitesindeki işçiler helikopterle kurtarıldı.

Sanayi sitesi sular altında kaldı!  70 işçi helikopterle kurtarıldı
09-07-2023 21:39
Google News

Dün gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kuvvetli yağışın ardından Bartın-Zonguldak kara yolu Gecen köyü mevkisindeki sanayi sitesi sular altında kaldı.

Sitedeki iş yerlerinde çalışan 70 işçinin kurtarılması için Sahil Güvenlik Komutanlığınca çalışma başlatıldı.

Bazı işçilerin iş yerlerinin çatılarına çıktığı bölgeden tahliye, yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından tamamlandı.

Helikopterle alınan çalışanlar, güvenli bölgelere götürüldü.

Bölgeye sevk edilen ekipler, sanayi sitesinde temizlik çalışmalarına başladı.

Sitede gıda toptancılığı yapan Cumhur Çalıkoğlu, gazetecilere, suyun aniden bastırdığını anlattı.

Kendilerini korumak için asma kata çıktıklarını aktaran Çalıkoğlu, "Su seviyesi yükseldi. Depo içindeki malzemeler suya yıkıldığı için yazıhaneden mecburen tekrar kapının önüne indik. Camı kırdık, 112 ve tanıdıklarımızı arayarak yardım talebinde bulunduk." dedi.

Çalıkoğlu, saatlerdir suda beklediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Malımız gitti. Şu an zararımız 8-10 milyon civarında. Araçlarımızı kurtardık, dün akşamdan tedbirimizi almıştık ama başka depomuz olmadığı için kendi imkanlarımızla bu kadar kurtarabildik. Bizi kepçeyle aldılar. Daha sonra kendi imkanlarımızla helikopterin yanına gittik. Oradan da tahliye ettiler."

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da çalışmaları takip etti.

Bartın Irmağı sağanak nedeniyle taştı, iş yerleri su altında kaldı

Bartın’da etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı Kemerköprü mevkisinde taştı.

Kuvvetli yağış nedeniyle Bartın Irmağı'nın su seviyesi 8 metre yükseldi, taşma riskine karşı evlerin bodrum katları ve iş yerleri boşaltıldı. Irmak boyunda yürüyüş yolları, banklar ve iskeleler ile gezi alanları su altında kaldı.

Irmak çevresi ve Tersane Caddesi'nde güvenlik önlemleri alındı. Irmağın taşma riskine karşı evlerin bodrum katları ve iş yerleri boşaltıldı.

Emniyet ekiplerinin tedbir aldığı bölgede tüm araçlar kaldırıldı, ırmak boyu yaya ve araç giriş-çıkışlarına kapatıldı.

Etkisini devam ettiren yağışlarla su seviyesinin 10 metreyi aşması sonucu ırmakta taşkın yaşandı. Akarsu çevresindeki taksi ve dolmuş durağı ile market, lokanta gibi iş yerleri su bastı.

Güvenlik önlemlerini artıran ve bölgeye vatandaşların girmesine izin vermeyen polis ekipleri, ırmağın geçtiği mevkilerde dikkatli olunması yönünde sık sık uyarı anonsları yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?