USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şahinbey’den kan bağışında yeni rekor

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kan Verelim, Spor Yapalım, Sağlıklı Kalalım' kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kampanya ile iki günde 12 bin 527 ünite kan bağışı gerçekleşti.

Şahinbey’den kan bağışında yeni rekor
10-06-2023 11:09
Google News

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kan Verelim, Spor Yapalım, Sağlıklı Kalalım' kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kampanya ile iki günde 12 bin 527 ünite kan bağışı gerçekleşti.


Şahinbey Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kan bağışı kampanyasının 15'ncisi bu yıl ‘Kan Verelim, Spor Yapalım, Sağlıklı Kalalım' sloganıyla yapıldı. Şahinbey Belediyesi tarafından organize edilen ve 15 Temmuz Demokrasi Meydan'ında gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şahinbey Belediyesi kan bağışı kampanyasında en fazla kan bağışının yanı sıra, en fazla katılımcı ve en fazla kadın katılımcı başarısını yeniledi.



“12 bin 527 ünite kan toplandı”


Kan bağışında bulunan vatandaşların duyarlılıklarından mutlu olduklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Kan üretimi olmayan sadece insandan alınan sürekli bir ihtiyaç. Hastalarımız için mutlaka kan vermemiz gerekiyor. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımızı kan bağışına teşvik ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 8-9 Haziran tarihlerinde vatandaşlarımızla birlikte kan bağışında bulunduk. Daha önce düzenlediğimiz kan bağışı kampanyalarında 26 bin 600 ünite kan toplamıştık. Bu iki gün içerisinde toplanan kan bağışı 12 bin 527 üniteyi buldu. Vatandaşlarımız kan bağışı kampanyamıza yoğun ilgi gösterdiler. En az üç kişinin derdine derman olma noktasında vatandaşlarımız katkı sağlamış oldular. Kan bağışı kampanyamıza katılan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.



1 ünite kan 3 can


15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kan bağışında bulunmak için gelen vatandaşlar ise “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nun örnek projelerinden birisine daha destek vermekten mutluluk duyduk. Her yıl düzenlediği kan bağışı etkinliği ile hem Kızılay'a hem de şifa bekleyen hastalara destek oluyor. Bizler de her zaman olduğu gibi başkanımızın yanındayız. Kan bağışında bulunarak kan bekleyen hastalara umut olmak istiyoruz. Bu anlamda böyle bir organizasyonun içerisinde olmaktan oldukça mutluyuz” diye konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?