USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde Okuma Yazma Öğreniyorlar

Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaşamın her alanında halkın yararına ve gelişimine katkı sağlayacak projelere önem veren Şahinbey Belediyesi sosyal tesislerinde ve gençlik merkezlerinde açtığı özel sınıflarla okuma yazma bilmeyen vatandaşlara eğitim veriyor.

Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde Okuma Yazma Öğreniyorlar
17-08-2023 14:20
17-08-2023 14:25
GAZİANTEP
Google News

Şahinbey Belediyesi’ne Bağlı Mimar Sinan Sosyal Tesis ’inde açılan okuma yazma kursuna katılan 30 ile 60 yaş arasındaki kursiyerler okuma yazma öğrenerek hayatlarını kolaylaştırıyor.

 AZİM VE GAYRETLE OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORLAR

 Şahinbey Belediyesi tarafından sosyal tesislerde ve gençlik merkezlerinde açılan okuma yazma kursları ile vatandaşlar okuma yazma öğreniyor. Mimar Sinan Gençlik Merkezi’nde devam eden okuma yazma kursunda eğitim gören kadın kursiyerler mahallelerine böyle bir kazanım sağlandığı için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na’ teşekkür ettiler. Özellikle hastane, toplu taşıma ve çocuklarının okulları konusunda problem yaşadıklarını belirten kursiyerler okuma yazma kursuna düzenli olarak katılarak eğitmenler eşliğinde eğitim görüyor.

 Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Mimar Sinan Sosyal Tesis‘inde okuma yazma eğitimi alan Fatma Dal “Kız çocuğu olduğum için küçüklüğümde beni okula göndermediler. Şimdi Mimar Sinan Sosyal Tesisi'ne gelerek okuma yazma eğitimi almaya başladım. Okuma yazma bilmemek hayatımı birçok alanda olumsuz etkiliyordu. Bir gün bankada hesap açmam gerekiyordu ama orada önüme konulan kağıtlara 'okudum-anladım' şeklinde bir yazı yazıp imzalamamı istediler. Okuma yazma bilmediğimi söyleyince de hesap açamayacaklarını söyleyerek beni eve gönderdiler. Bu durum çok ağırıma gitti. Komşularımdan gençlik merkezinde isteyenlere okuma yazma da öğretildiğini duyunca hemen gelip kayıt oldum. Ev işlerinden arta kalan zamanlarda çok ders çalışıp kısa sürede ihtiyaçlarımı çözebilecek kadar okuma ve yazma öğrendim. Artık gördüğüm tüm yazıları okuyabildiğim gibi hikâye kitapları da okuyorum. Bu durum benim toplumdaki itibarımı da arttırdı. Kendime güven duymaya başladım" dedi.

 Okuma yazma bilmediği için çok zorluklar çektiğini belirten Sibel Canbolat “Eşim kursa katılmamı istemiyordu ama zorla da olsa gelip başladım. Bir gün köye giderken, yoldaki tabelayı okuyup yanlış yöne gitmemesini sağlayınca o da benim kursa devam etmemi istedi. Artık güzel bir şekilde gördüğüm tüm yazıları okuyup anlayabiliyorum" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?