USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şahinbey Belediyesi'nin 6. Kitap Fuarı Depremzede Öğrencileri Ağırladı

Nurdağı ve İslahiye’deki depremzede öğrenciler Şahinbey Belediyesi’nin “Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” temalı kitap fuarını ziyaret ettiler.

Şahinbey Belediyesi'nin 6. Kitap Fuarı Depremzede Öğrencileri Ağırladı
21-10-2023 14:23
21-10-2023 14:27
GAZİANTEP
Google News

Şahinbey Belediyesi’nin öğrencileri ve kitapseverleri bir araya getirdiği ‘Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” temalı kitap fuarı Nurdağı ve İslahiye’den gelen depremzede öğrencileri ağırladı. Kitap Fuarına katılan ve hayranları ile buluşan Kahraman Tazeoğlu kitap gelirini ve telif haklarını depremzedelere hediye etti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen programa Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, 27. Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Gaziantep AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, HÜDAPAR İl Başkanı Faruk Göçer, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki katıldı.

EN ÖNEMLİ YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR

Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, depremzede öğrencilerin yaralarının sarılması adına önemli bir program olduğunu belirterek “Öncelikle bu anlamlı ve güzel programı düzenledikleri için AK Parti İl Başkanı Murat Çetin’e Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu program depremin yaralarının sarılması ve gençlerimizin motivasyonu açısından çok önemli. Erdemli, ahlaklı kültürüyle, inancıyla barışık yeni bir nesil yetiştirme anlamında çok önemli bir program. Türkiye'de yapılabilecek en büyük yatırım geleceğimize yapılacak olan yatırımdır. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize göre yetiştirilmesi, memleketine hayırlı insanlar olarak yetiştirilmesi çok önemlidir. Bu anlamda yapılan tüm çalışmaları önemsiyorum” dedi.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin sürekli depremzedelerle birlikte olduklarını ifade ederek “Gaziantep AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı olarak depremzede ve deprem bölgesinde İslahiye Nurdağı'nda sürekli depremzedelerimizle beraberiz. 6 Şubat sonrası yaşanan bu dram özellikle aileler içerisinde ve çocuklar üzerindeki etkisini azaltmak adına bizler AK Parti olarak projeler geliştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de bugün burada 100 İslahiye, 100 Nurdağı’ndan on ikinci sınıf öğrencisi üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizi bu anlamlı günde Şahinbey Belediyemizin kitap fuarı etkinliğine, getirdik. Fuarda yazarlarla bir araya geldiler. Belediyemizin 6.’sını düzenlemiş olduğu kitap fuarında üniversiteye hazırlanacak gençlerimizin bu fuarda feyiz almalarını ve deprem bölgesinde konteynırlarda kalan öğrencilerimizin o psikolojiyi atmaları adına güzel bir etkinlik oldu. Bizler gençlerimize çok güveniyoruz. Bugün bizlerle birlikte olan Şehzade Milletvekilimize, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, Başkan Yardımcım Arif Kurt Bey'e Emeği geçen, katkı veren herkese de çok teşekkür ediyorum” dedi.

DEPREMZE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, depremzede öğrencilerimize kaynak kitaplar hediye ettiklerini belirterek “Şahinbey Belediyesi olarak 6’ncısını düzenlediğimiz kitap fuarımız 9 gün boyunca devam ediyor. 118 tane yayın evimiz, 70 tane yazarımız bu kitap etkinliğimize katılıyorlar. Fuarda söyleşiler yapılıp, yazarlarımız okurlarla buluşuyorlar ve kitaplarını imzalıyorlar. Böylelikle okurlar da her gün kitaplarını okudukları yazarlarla tanışma ve onları dinleme fırsatını elde etmiş oluyorlar. Düzenlenen fuarla okumayı alışkanlığını da geliştirmiş oluyoruz. Fuarımızda 100 Nurdağı'ndan 100 de İslahiye'den, depremzede 12’nci sınıf öğrencilerimizi ağırladık. Onlara kitaplar hediye ettik. Şahinbey Belediyesi olarak hem 12’nci sınıf öğrencilerine, hem 8’nci sınıf öğrencilerine kaynak kitaplar hediye ediyoruz. Depremzede öğrencilerimize de bu kaynak kitaplardan hediye ederek onların da üniversite hayallerinin gerçekleşmesine bu vesileyle yardımcı olmuş olacağız” dedi.

KİTAPLARIMIN TELİF HAKLARINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADIM

Kahraman Tazeoğlu “Depremin ilk gününden bu yana kitaplarımın tüm telif gelirlerini depremzedelere bağışladım. Kasım Ayı’nda çıkacak olan ‘Enkaz’ isimli kitabımın telif gelirleri de depremzedelere gidecek. Depremde vatandaşlarımızın moral ve motivasyon olarak onların yanında olmak istedim. Depremzede kardeşlerimize erzak, giyisi verilir ama o kanayan ruhları sarmaktır zor olan. Yıllarca unutamayacakları travmalar yaşadılar. O yaraların izlerini bir nebze olsun kapayabilmek için depremzede kardeşlerimizin yanındayım. Devlet millet el ele hep birlikte çok güzel işler yaptık. Şahinbey Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Depremzedelere dağıtmam için bana çok yardım gönderdiler onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR MOTİVASYON OLDU

Depremzede öğrencilerden Nazife Uçar ise “Nurdağı İlçesi’nde ikamet ediyorum. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu sayesinde Nurdağı’ndan 100 ve İslahiye’den 100 olmak üzere toplam 200 öğrenciye ulaşım sağlayarak kitap fuarına gelmemizi sağladı. Fuara gelmekten ve böyle bir ortamda bulunmaktan çok mutluyuz. Depremden sonra bazı arkadaşlarımız yaşadıkları kayıplar nedeniyle okul ortamından uzaklaştılar. Bu fuar onlar için çok güzel bir motivasyon oldu. Bizlere böyle bir imkan sunduğu için AK Parti Gaziantep İl Başkanımız Murat Çetin’e ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?