USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şahinbey Belediyesi Ahilik Haftasını Pilav Dağıtarak Kutladı

Şahinbey Belediyesi 18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Ulu Cami önünde pilav dağıtımı gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi Ahilik Haftasını Pilav Dağıtarak Kutladı
22-09-2023 17:23
22-09-2023 17:26
GAZİANTEP
Google News

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri İrfan Çelikaslan, Mesut Bozatlı, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, YÖK Başkanı Erol Özvar, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Özcan ve Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası Başkanı Bekir Özsert ile birlikte Ahilik Haftası nedeniyle Ulu Cami’nde pilav dağıtımı gerçekleştirdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ve protokol üyeleri pilav dağıtımı sırasında esnafa hayırlı işler dileyerek sohbet ettiler.

AHİLİK TARİHİMİZDE ÖNEMLİ BİR ROL ALMIŞTIR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Ahilik Haftası nedeniyle esnaflar arası diyalog ve dayanışmayı pekiştirip, yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanatla birleşimidir. Ticarette ve sosyal hayatta doğruluğu, kaliteli üretimi, tüketiciye saygıyı ve iyi ahlakı ilke edinen Ahilik felsefesi, teşkilat olarak Anadolu Selçuklularından Osmanlı İmparatorluğuna geçiş sürecinde son derece önemli bir rol oynamış, sanat ve meslek yönleriyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel niteliklerini belirlemiştir. Milli kimliğimizi oluşturan değerlerden biri olan Ahilik anlayışı ve Ahilik geleneğinin amacı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı ortaya çıkarmak, bu anlayışla meslek erbapları yetiştirmektir. Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın ve ticaretin yanı sıra adaletli yönetimin simgesidir. Doğruluktan dürüstlükten ödün vermeden, iş ve meslek hayatında saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü Ahilik geleneğini esas alan esnaf ve sanatkârlarımızın yetişmesi dileğiyle tüm esnaflarımızın, sanatkârlarımızın ve halkımızın Ahilik Haftasını kutlarım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?