USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şahin, “Peygamberimizin Hayatı Hepimiz İçin Bir Rehberdir"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin, “Peygamberimizin Hayatı Hepimiz İçin Bir Rehberdir"
25-09-2023 15:27
25-09-2023 15:30
GAZİANTEP
Google News

Şahin mesajında, gönüllerin sultanı Peygamberimizin cehalet asrını saadet asrına çeviren örnekliği ve rehberliği ile sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderildiğini belirtti.

Rebiyülevvel ayının 12’nci gecesi olan bu kutlu gecede sevgili peygamberimizin doğum günü olan Mevlid-i Nebi’yi idrak ediyoruz diyen Başkan Şahin, " ‘Sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım’ sözüne mazhar olan, âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif edişinin yıl dönümünün, dualarımızın kabulüne vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” dedi ve mesajına şu iafdelerle devam etti:

“Mevlid Kandili, Hz. Muhammed’in doğumunun ve O’nun insanlığa kurtuluş müjdesi olarak getirdiği mesajlarla kalplerimizin aydınlandığı nurlu bir gecedir. Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Adaleti, merhameti, bağışlamayı, dostluğu, kardeşliği ve sevmeyi ondan ve onun yüce mesajlarından öğrendik. Haksızlığa başkaldırmayı, zalime dur demeyi, direnmeyi, mazlumun yanında durmayı, yetimi korumayı, güçsüzden yana olmayı, akrabaya, komşuya, muhtaca bakmayı, yok etmek yerine yaşatmayı, kin tutmak yerine merhameti, kavga yerine sevmeyi, insanlığın ancak sevginin sonsuz rahmet denizinde hayat bulacağını ondan öğrendik. Peygamberimizin hayatı hepimiz için bir rehberdir.

Sevgili peygamberimiz hayatında, bizim bugün hem kendimiz için hem de çalışarak katkı sunmaya, izler bırakmaya çalıştığımız her bir ömür için çok büyük dersler, sorularımıza cevaplar, örnekler var. Bu nedenle bugün bizim için çok kıymetli. Yaptığımız her bir hizmeti, her bir yardımı, attığımız her bir adımı biz bu emsalden yola çıkarak büyütüyoruz. Her birimiz aslında kendi hayatlarımızla bir başkasının da hayatına dokunarak yaşıyoruz. Peygamberimizin örnek hayatı yolumuza ışık tutan büyük bir örnek. Bu sebeple benzer gün ve gecelerin anlamı bizler için derin, idraki önemli.

“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) hayatına işaret eden Mevlid Kandili’nin, vatanımız, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Mevlid Kandilinin dualarımızın her birinin kabulüne, birlik ve beraberliğimizin sürekliliğine, sıhhat bulmamıza gecenin rahmet ikliminden yararlanmaya vesile olmasını, herkes için içtenlikle diliyorum. Tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutluyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?