USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rus medyasından bomba iddia: Erdoğan'ın Putin'e yapacağı teklifi açıkladılar

Putin'le Ağustos ayı içinde görüşecek Erdoğan, Ukrayna'yla Rusya arasında tıkanan barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için arabuluculuk teklifinde bulunacak. Erdoğan, Putin'e, 'Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz' diyecek.

Rus medyasından bomba iddia: Erdoğan'ın Putin'e yapacağı teklifi açıkladılar
07-08-2023 16:39
Google News

Şubat 2022'den beri savaşan Rusya ve Ukrayna'yla sürekli temas kurabilen tek lider olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yeni bir teklife hazırlanıyor.

Bilindiği üzere, Rus lider Putin, Ağustos ayı içinde Türkiye'ye gelecek ve Erdoğan'la görüşecek. İki ismin masasındaki en önemli başlık ise, Tahıl Koridoru Anlaşması olacak.

Эрдоган хочет предложить Путину посредничество по Украине, сообщил источник https://t.co/MERUiaApyr pic.twitter.com/31irh4TbDA

— РИА Новости (@rianru) August 7, 2023

"ERDOĞAN, PUTİN'E TEKLİFTE BULUNACAK"

Rus medyasının önemli ajanslarından RIA Novosti'de yer alan iddiaya göre; Tahıl Anlaşması'nın devamı dışında Erdoğan, Ukrayna'yla Rusya arasında tıkanan barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için arabuluculuk teklifinde bulunacak.

Haberini üst düzey Türk yetkiliye dayandıran RIA Novosti, yetkilinin "Erdoğan, savaşın kazananı barışın ise kaybedeni olmayacağını söyleyecek ve anlaşmazlığın çözümünde arabuluculuk teklif edecek." dediğini aktardı.

"ANKARA, BARIŞ MÜZAKERELERİNİN DEVAMINDAN YANA"

Erdoğan'ın bölgeye barış getirmek için elinden gelen her şeyi yaptığını belirten, Zelenskiy-Putin ikilisiyle de görüşebilen tek lider (Erdoğan) olduğunu söyleyen Türk yetkili, Ankara'nın, Dolmabahçe'de rafa kaldırılan barış görüşmelerinin devamından yana olduğunu dile getirdi.

GÖRÜŞMEDE MASAYA YATIRILACAK KONULAR

Erdoğan'la Putin görüşmede, Ukrayna'daki savaş dışında, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerini, Zengezur Koridoru projesini, Suriye'deki son durumu ve ikili ticari ilişkileri de ele alacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?