USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PTT, 5 bin personel alacak... İşte başvuru şartları

2018 PTT tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 5 bin personel alımı için detayları yayımlayan kurum, adaylarda aranan koşullar hakkında bilgi verdi.

PTT, 5 bin personel alacak... İşte başvuru şartları
17-05-2018 09:49
Google News
2018 PTT 5 bin personelin belirleneceği sınav başvuruları 14 Mayıs’ta başladı. PTT sınav başvuru şartları neler olacak? 2018 PTT personel alımı nasıl olacak?  PTT memuru maaşı ne kadar? Hangi kadrolara alım yapılacak? PTT başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? PTT tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 5 bin personel alımı için detayları yayımlayan kurum, adaylarda aranan koşullar hakkında bilgi verdi. Gişe görevlisi, postacı ve birçok alanda gerçekleştirilecek olan PTT personel alımı için KPSS şartı aranmayacak.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından PTT AŞ’ye alınacağı açıklanan 5 bin personelin belirleneceği sınav başvuruları devam ediyor. PTT AŞ bünyesine, bin 623 postacı, 200 tekniker, 2 bin 625 gişe personeli, 82 avukat, 470 mühendis alımı için sınav başvuruları 21 Mayıs’ta sona erecek. Alınması planan bin 623 postacının, bini adaylardan 623’ü taşeronlardan, 2 bin 625 gişe personelinin de 2 bin 25’i adaylardan 600’ü taşeronlar arasından seçilecek. Müjdesi Bakan Arslan tarafından verilen sınavın başvuruları www.ptt.gov.tr ve https://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacak. Adaylar ilan edilen pozisyonlar için yapılacak yazılı sınavlardan yalnızca birine başvurabilecek. Yazılı sınavlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı merkezde gerçekleştirilecek. Sözlü sınava, yazılı sınav puanı esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday çağrılacak. İlan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenecek. Ücretin 60 lira olduğu sınavı kazananların kadrosu, idari hizmet sözleşmeli olarak yapılacak. Yazılı sınava başvurular, 21 Mayıs’ta sona erecek.

PTT geçtiğimiz hafta bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı personel alımı yapacağını belirtmişti. İlk yayımlanan ilana göre başvuruların 18 mayıs 2018 tarihinde sona ereceği bildirilmişti. Ancak PTT tarafından yayımlanan son duyuruya göre başvuru sürelerinde güncelleme yapıldı ve başvurular uzatıldı. Başvurularına başlayan adaylar için ve henüz başvuru yapmamış olan adaylar için haberimizin devamında sizlere detaylı bilgi veriyor olacağız.

PTT bünyesine toplamda 5 bin kişilik boş kadrosu ile farklı pozisyon ve niteliklerde personel alımı yapacağını belirtmişti. Yayımlanana ilana göre farklı pozisyonlarda alım yapılacak. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak. Adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecek ve Söz konusu olan Sınav Ücreti olan 60 TL ti yatırmaları dahilinde adaylara Sınav yapılacaktır. Sınav sonucunda ise adayların kadro işlemleri yapılacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR? Ek-1 , Ek-2 ve Ek-3 Tabloları 

PTT 5000 personel alımı yapacak ve farklı kadrolara alım yapılacak. Buna göre PTT 2 bin 625 Gişe ve Büro Görevlisi, 200 Tekniker, 200 Mühendis, 20 Mimar, bin 623 Postacı ve 82 Avukat olmak üzere toplamda 5 bin kişi alacak. Ayrıca kadro dağılımları ve bölüm detaylarını incelemek için Ek-1, Ek-2 ve Ek-3 tablolarını inceleyebilirsiniz.

PTT tarafından merkez ve taşra teşkilatına sözleşmeli personel alımı yapılacak. PTT tarafından duyurusu yapılan 5 bin personel alımının başvuruları başladı.  Posta ve Telgraf Teşkilatı ( PTT) 2018/1 personel alım ilanı yayımladı. PTT’den yapılan açıklamada, Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere 5 bin personel alımı yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde PTT tarafından yapılmış olan duyuruya göre PTT bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 5 bin kişilik kadro ile alım yapacağını belirtmişti.

Geçen haftalarda yayımlanmış olan duyuruya göre PTT bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde 5 bin kişilik kadro ile memur alımı, personel alımı yapacağını belirtmişti. Yayımlanan duyuruya göre PTT adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramayacak. Ancak bunun dışında adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmaktadır. Adayların bu nitelikleri taşımaları doğrultusunda başvuruları kabul edilecektir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

PTT 5 bin kişilik kadrosu ile bünyesine, 250 Uzman Yardımcısı, 1623 Postacı, 2625 Gişe ve Büro Görevlisi, 20 Mimar, 200 Mühendis, 82 Avukat, 200 Tekniker olmak üzere toplamda 5 bin kişi alınacak.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

PTT 5 bin personel alımı sınav başvuruları 14 - 21 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınava başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını www.ptt.gov.tr ve https://https://ik.ptt.gov.tr/ internet adreslerinden yapabilecek.

Adaylar ilan edilen pozisyonlar için yapılacak olan yazılı sınavlardan yalnızca birine başvuracak. Adaylar; Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına başvuru tarihi itibari ile MERNİS adresinin bulunduğu İl’e başvuru yapabilecekler. Birden fazla İl’e yapılan başvurular geçersiz sayılacak. PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için ikamet şartı aranmayacak.

PTT BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

PTT personel alımı başvuru ücreti 60 TL olarak belirlendi. Sınav hizmetlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla tahsil edilecek bedel, PTT’nin 1840 no’lu posta çeki hesabına sınav başvurusundan önce yatırılacak.

Adaylar sınav ücretini, 14 - 21 Mayıs tarhileri arasında yalnızca PTT işyerlerinden ve PTTMatik’lerden T.C. Kimlik Numarası ile yatırabilecek.

PTT 5 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN SONUÇLANACAK?

Kurumdaki iş ilanına başvuru yapmak isteyenler için son gün 21 Mayıs olarak belirlendi. Alınması planan bin 623 postacının, bini adaylardan 623’ü taşeronlardan, 2 bin 625 gişe personelinin de 2 bin 25’i adaylardan 600’ü taşeronlar arasından seçilecek.

PTT BAŞVURU KPSS ŞARTI NEDİR?

Sınav için KPSS sonuç zorunluluğu bulunmamaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar https://ik.ptt.gov.tr adresinden gerçekleştirebilmektedir. Sınavlar içerisinden sadece birine başvuru yapılabilmektedir. Sınav ücreti 60 liradır.

PTT SINAVLARI NEREDE YAPILACAK?

Yazılı sınavlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı merkezde gerçekleştirilecek. Sözlü sınava, yazılı sınav puanı esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday çağrılacak. İlan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenecek.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

NOT: 14  Mayıs 1984 tarihi ve bu tarihten sonra doğanlar müracaat edebilecek.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Ana yasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar , cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı m adde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

f ) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

g) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ ) Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak. ( 21 /05/2018 tarihinde veya önceki bir tarihte mezun olmak).

h ) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

ı ) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

i ) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca b ulunmamış olmak.

j) Yapılacak “ yazılı ve/veya sözlü sınavda” başarılı olmak.

PTT PERSONEL ALIMI SINAV NE ZAMAN?

Yazılı ve sözlü sınav yeri, tarihi ve saati daha sonra açıklanacak olup www.ptt.gov.tr ve https://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecek ve ayrıca adayların cep telefonlarına bilgi amaçlı SMS gönderilebilecek.

Yazılı sınavlara adaylar; sınav giriş belgesi, fotoğraflı ve onaylı T.C. Kimlik Numarasını gösteren bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ) ile girebilecek. Adaylar yazılı sınav giriş belgesini yazılı sınavı yapacak kurumun internet adresinden T.C. kimlik numarasını girerek alacak.

Yazılı sınavlar; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı merkezde gerçekleştirilecek.

Yazılı sınav test usulü yapılacak ve her soru beş seçenekli olacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

PTT alım yaacağı yukarıdaki pozisyonlar için adaylardan, bazı genel ve bazı özel nitelikler aramaktadır. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu Haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Başvuru tarihi itibari ile 14 Mayıs 1984 ve sonrası doğumlu olmak, Askerliğini uyapmş veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir kurum veya kuruluşa mecburi hizmet şartı olmamak, Herhangi bir sosyal güenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Görevini yapmasınaengel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Daha önce çalıştığı kurumdan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak ve yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri gereklidir.

PTT BAŞVURULAR BAŞLADI!

PTT alımını yapacağı 5 bin kişilik kadro için başvurular başladı! İlan da da belirtildiği zere başvurular 14 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 18 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edilecektir. Buna göre başvuru yapmak isteyen adaylar, www.ptt.gov.tr ve https://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. Adaylar ilan edilen pozisyonlar için yapılacak olan yazılı sınavlardan yalnızca birine başvuracaktır. Adaylar; Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına başvuru tarihi itibari ile MERNİS adresinin bulunduğu İl’e başvuru yapabileceklerdir. Birden fazla İl’e yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için ikamet şartı aranmayacaktır. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2018 PTT tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 5 bin personel alımı için detayları yayımlayan kurum, adaylarda aranan koşullar hakkında bilgi verdi. Gişe görevlisi, postacı ve birçok alanda gerçekleştirilecek olan PTT personel alımı için KPSS şartı aranmayacak. Yayımlanan ilana göre başvurular 18 Mayıs 2018 tarihinde sona erecekti ancak başvuru süresi uzatıldı! PTT KPSS şartı olmadan alacağı 5 bin personelin başvurularını https://ik.ptt.gov.tr adresinden alacak. Haberimizde bulunan link ile PTT başvuru ekranınan ve personel alımı başvuru şartlarına ulaşabilirsiniz. PTT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 2018 PTT 5 bin personel alımı başvuru şartları neler? KPSS şartı var mı? Kimler başvurabilecek? PTT memuru maaşı ne kadar? Hangi kadrolara alım yapılacak? PTT başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? gibi soruların yanıtları araştırılıyor. PTT AŞ’ye alınacak 5 bin personelin belirleneceği sınav başvuruları başladı. Yazılı sınava başvurular, 21 Mayıs’ta sona erecek.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından PTT AŞ’ye alınacağı açıklanan 5 bin personelin belirleneceği sınav başvuruları bugün başladı. PTT AŞ bünyesine, bin 623 postacı, 200 tekniker, 2 bin 625 gişe personeli, 82 avukat, 470 mühendis alımı için sınav başvuruları 21 Mayıs’ta sona erecek. Alınması planan bin 623 postacının, bini adaylardan 623’ü taşeronlardan, 2 bin 625 gişe personelinin de 2 bin 25’i adaylardan 600’ü taşeronlar arasından seçilecek. Müjdesi Bakan Arslan tarafından verilen sınavın başvuruları www.ptt.gov.tr ve https://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacak. Adaylar ilan edilen pozisyonlar için yapılacak yazılı sınavlardan yalnızca birine başvurabilecek. Yazılı sınavlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı merkezde gerçekleştirilecek. Sözlü sınava, yazılı sınav puanı esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday çağrılacak. İlan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenecek. Ücretin 60 lira olduğu sınavı kazananların kadrosu, idari hizmet sözleşmeli olarak yapılacak. Yazılı sınava başvurular, 21 Mayıs’ta sona erecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından PTT AŞ’ye alınacağı açıklanan 5 bin personelin belirleneceği sınav başvuruları 14 Mayıs’ta başladı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?