USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Prof. Dr. Samet Arslan'dan depremlerle ilişkin çarpıcı sözler

Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Demar Müdürü Prof. Dr. Samet Arslan Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in hazırlayıp sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtlıyor.

Prof. Dr. Samet Arslan'dan depremlerle ilişkin çarpıcı sözler
26-02-2023 12:32
Google News

İşte, Türkiye'nin en güncel fay hattı haritası!

GALERİNİN DEVAMI <p>MTA, Türkiye'nin en güncel, <a href=mevcut kullanımdaki fay hattı haritasını paylaştı. Ayrıca 5 yıl içerisinde yeni fay hattı çalışmalarının tamamlanıp çeşitli ölçekler halinde yayınlanması bekleniyor. İşte, bölgeden bölgeye aktif fay hatları!

"><p>1-Marmara <a href=Bölgesi ve Batı Karadeniz

"><p>2-Ege Bölgesi (1)</p><p>3-Ege Bölgesi (2)</p><p>4-Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz</p><p>5-Doğu Karadeniz</p><p>6-İç Anadolu</p><p>7-Akdeniz (1)</p><p>8-Akdeniz (2)</p><p>9-Doğu Anadolu</p><p>10-Güneydoğu <a href=Anadolu (1)

"><p>11-Akdeniz ve <a href=Güneydoğu Anadolu (2)

">

Programında, "Asrın felaketinde 21.günde yeni bölgedeki yeni depremler masaya yatırılıyor.

Prof. Dr. Samet Arslan'ın açıklamalarından satır başları;

Kahramanmaraş depremine8-9 metrelik bir atım oldu. Düşünün 400 km uzunluğundaki bir kırık meydana geldi ve 9 metre ileri gitti bu. Müthiş bir enerji bu. 7,5'ten büyük 3 deprem oldu iç içe. 

Niğde'den sonra Kahramanmaraş'ta da deprem! 4,7 büyüklüğündeNiğde'den sonra Kahramanmaraş'ta da deprem! 4,7 büyüklüğünde

Sivas, Konya ve Malatya'da deprem! Niğde, Kayseri, Aksaray ve Nevşehir'den de hissedildi Sivas, Konya ve Malatya'da deprem! Niğde, Kayseri, Aksaray ve Nevşehir'den de hissedildi

"NİĞDE'DEKİ VATANDAŞLARIMIZ FAZLA ÜZÜLMESİNLER"

Bugüne kadar yaptığımız hesaplara göre beklenen en büyük deprem 7,3 idi. Niğde için de söylüyorum; Niğde'deki vatandaşlarımız fazla da üzülmesinler, aslında sevinmeleri gereken bir durum. Bir tane 7,7 büyüklüğünde bir deprem olacağına, yüzlerce 5, 5.5, 6'lık depremi tercih ederim ben. Bu iş balonun havasını almak gibidir. Bir defada patlattığınız zaman müthiş bir patlama sesi çıkar, halbuki balonun ucundan yavaş yavaş yüz defada bunu havasını alırsanız hissetmezsiniz veya çok az hissedersiniz.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

 

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?