USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 asker şehit oldu

Son dakika haberine göre Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 asker şehit oldu,

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 asker şehit oldu
10-08-2023 06:39
Google News

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, taciz ateşinde, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ve Uzman Çavuş Kemal Özek'in şehit düştüğü, 3 askerin yaralandığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklama şöyle:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, BTÖ mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonrasında kahraman silah arkadaşlarımız P. Tğm. Fatih Uğur ALTINBAŞ ve İs. Uzm. Çvş. Kemal ÖZEK şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır."

pic.twitter.com/2AVAOF2DUl

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 9, 2023

Yaralanan askerlerin derhal hastaneye sevk edildiği aktarılan açıklamada, bölgedeki operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN TAZİYE MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Pençe-Kilit harekat bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ve Uzman Çavuş Kemal Özek’e Allah'tan rahmet; ailelerine, Kahraman Ordumuza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun.'' ifadelerini kullandı.

Milletimizin başı sağ olsun

Pençe-Kilit harekat bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ve Uzman Çavuş Kemal Özek’e Allah'tan rahmet; ailelerine, Kahraman Ordumuza ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Şehitlerimizin makamı âli olsun. pic.twitter.com/ItG8phCvzu

Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 9, 2023

 

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan iki asker için taziye mesajı yayımladı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Pençe-Kilit harekat bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz Fatih Uğur Altınbaş ve Kemal Özek'e Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Pençe-Kilit harekat bölgesinde Şehid olan kahraman Mehmetçiklerimiz Fatih Uğur Altınbaş ve Kemal Özek’e Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Milletimizin başı sağ olsun. pic.twitter.com/n4pKnJj8Rj

— Numan Kurtulmuş (@NumanKurtulmus) August 9, 2023

YARALI BİR ASKER DAHA ŞEHİT OLDU

Bakanlık daha sonra bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu yaralanan askerlerden birinin şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, taciz ateşinde yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir'in, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü belirtildi.

pic.twitter.com/bu5l78TgJY

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 9, 2023

Bölgede operasyonların devam ettiği aktarılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan ve tedavisi devam eden kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz." ifadesi kullanıldı.

YARALANAN ASKERLERDEN BİRİ DAHA ŞEHİT OLDU

Bakanlıktan yapılan açıklamada, taciz ateşinde yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ'ın, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü belirtildi.

Bugün, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ile Uzman Çavuş Kemal Özek şehit düşmüş, yaralanan 3 asker hastaneye kaldırılmıştı.

pic.twitter.com/kygikO7U83

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 9, 2023

PENÇE-KİLİT ŞEHİDİNİN ELAZIĞ’DAKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekatı bölgesinde Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, şehit oldu. Şehidin acı haberi, Ulukent Mahallesi’nde bulunan baba evine ulaştı. Şehidin ailesine acı haberi, Vali Ömer Toraman ve 8’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Altınbaş'ın şehadet haberinin duyulması üzerine yakınları taziyeye geldi.

Şehidin cenazesinin, 2012 yılında görevi başındayken şehit olan babası Kadir Altınbaş'ın Ankara'da bulunan naaşının yanına defnedileceği öğrenildi.

DENİZLİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Harekatı kapsamında düzenlenen Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman Operasyonu'nda Denizlili Uzman Çavuş Kemal Özek, teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu şehit oldu.

Özek'in şehadet haberi Denizli'nin Buldan ilçesi Beyler Mahallesinde oturan Ayhan (53) ve Aysel Özek (48) çiftine, Buldan Kaymakamı Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, askeri yetkililer tarafından verildi. Belediye ekipleri tarafından şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Haberin verilmesiyle fenalık geçiren baba Ayhan Özek, acil sağlık ekibi tarafından hastaneye kaldırıldı. Özek'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

MSB, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucunda yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale de şehit oldu. Piyade Uzman Çavuş Lale ile birlikte saldırıda şehit olan asker sayısı 5'e yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 09 Ağustos 2023 tarihinde, BTÖ mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonrasında yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşlarımızdan P. Uzm. Çvş. Özkan Lale yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 10 Ağustos 2023 tarihinde şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Sivas Valiliği de Yıldızeli ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit Lale için taziye mesajı yayımladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?