USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Partiler Gaziantep’te kimleri aday gösterecek? İşte muhtemel isimler...

Seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olarak erkene çekilmesiyle Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler için partilerde seçim hazırlığı ve adaylık süreçleri çalışmaları hızlandı.

Partiler Gaziantep’te kimleri aday gösterecek? İşte muhtemel isimler...
25-04-2018 17:30
Google News
CUMHUR İTTİFAKININ ADAYI ERDOĞAN

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak kararı alan AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı arayışları devam ediyor. İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı olarak Meral Akşener’i göstermeyi düşünürken, CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan görüşmede Meral Akşener üzerinde uzlaşma konusunda belirsizlik devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP’de Yalova milletvekili Muharrem İnce’nin ismi ön palana çıkarken, Saadet Partisi’nin Abdullah Gül ile Muhalefetin ittifak adayı arayışları sürüyor. 24 Haziran’da yapılacak erken Genel seçimlerde ise partiler Gaziantep milletvekili adayı olarak kimleri gösterecek en çok merak edilen konulardan birisi bu.

AK PARTİ 

Mevcut milletvekillerinden 3 dönem kuralına takılan isimler, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik olurken, Abdulhamit Gül, Ahmet Uzer, Şamil Tayyar, Nejat Koçer yeniden aday gösterilebileceği ifade ediliyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in ise Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası bakan olarak görevine devam edeceği belirtiliyor. AK Parti Gaziantep il Başkanlığı’na milletvekilliği aday adaylığı için resmi ilk başvuruyu yapan emlak işiyle uğraşan Ahmet Ünalan oldu. İkinci başvuyu yapan ise AK Parti İl Eski Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Yusuf Aslan oldu.

Bürokratlardan ise, AB’den sorumlu Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanı Faruk Gözüböyük, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire başkanı Hakan Tanrıöver, TMSF Daire başkanı Hasan Köroğlu, Gençlik Spor Gaziantep il eski Müdürü Ömer Faruk Şiran’ın isimleri ön plana çıkıyor. Aday adaylığı için ise, GAÜN eski Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Kölemen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, AK Parti Gaziantep eski milletvekillerinden Derya Bakbak, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, Kürşat Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Hukukçu Muhittin Bay, iş adamı Menderes Karaduman, Sanayici İrfan Çelikaslan, ev hanımı Gülüzar Keçel,Av.Elif Kılıç, Serpil kavrak, AK Parti Şehitkamil eski ilçe başkanı Halil Uğur, MHP il eski Başkanı Av.Mehmet Özdemir, Ahmet Çelik, Cuma Reyhan, Oğuzeli eski belediye Başkanı Bekir Öztekin, AK Parti Şahinbey Kurucu ilçe Başkanı Hayri Kamalı, Halfetililer Dernek Başkanı Mehmet Erdoğan, Sanayici Emin Hafif, Av. Müslüm Yüksel, Maarif Vakfı şube Başkanı Mehmet Emin Aslan, AK Parti Kadın Kolları eski Başkanı Filiz Üzücü, Şahinbey Belediyesi eski Başkan yardımcısı Dr.Mehmet Çoban, Yeminli Mali Müşavir ve hukukçu Ömer Güzeldal, Mustafa Yurdakul ve Gaziantep Dernekler Konfederansyonu Başkanı Hasan Özaygut’un başvuru yapacağı öğrenildi.

AK Parti Gaziantep’te aday adayları temayül yoklamasına gerecek.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep milletvekillliği için mevcut milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ’ın yeniden aday olacağı belirtilirken, ismi geçen diğer isimler şöyle; Nesrin Tuncel, Mehmet şeker, Naci Kılıç, İsmail Çirkin, Hasan Gür, Merve Altınbaş, Semra Harman, eski bakan Mustafa Yılmaz, Ahmet Bozğeyik, Dr. Bayram Yılmazkaya, Ali Sayın, Mehmet Yılmazçelik, Mehmet Turan Gündoğdu, İrfan Kaplan, Yılmaz Demirdelen, Hasan Gür, CHP Gaziantep’te merkez yoklaması ile milletvekili listesini yapacağı belirtiliyor.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il ve ilçe teşkilatlarının öngörüsünü alarak yapacağı liste için, Genel Başkan yardımcısı Edip Semih Yalçın’ın birinci sıradan tekrar Gaziantep’ten aday gösterileceği ifade ediliyor.

Aday adaylığı için İl Başkanı Dr.Muhittin Taşdoğan’ın görevinden istifa edeceği belirtilirken, İl Başkan Yardımcısı Mezine Sırakaya’nın milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiği öğrenildi. Ayrıca, MHP eski milletvekili Tolga Orhan, Av.Sermet Atay, Av. Ejder Demir, Seyit Çapan ve iş adamı Cuma Kaymakçı’nın isimleri de MHP Gaziantep’te ön plana çıkıyor.

SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi Gaziantep’te İl başkanı Mehmet Karalar milletvekili adaylığı için görevinden istifa edecek, diğer yandan milletvekiliği için Av. Ahmet Nejati Ülker, Mali Müşavir Oğuz Çapan’ın ismi kulislerde konuşuluyor.

DEMOKRAT PARTİ

İttifak görüşmeleri devam eden Demokrat Parti’ il başkanı Erdal Cömert milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Ayrıca DP’den Omay Karata, Gökhan Büyük isimleri milletvekilliği için geçiyor.

İYİ PARTİ

İYİ Parti Gaziantep’te yaşanan yoğunluğa rağmen kimlerin aday gösterileceği henüz netleşmedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?