USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Pakistan'da kilise ve Hristiyanlara saldırı

Bir Hristiyan'ın Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yaptığı haberinin yayılması sonrası Pakistanlılar, kiliselere ve Hristiyan azınlıkların evlerine saldırdı. 129 kişinin gözaltına lındığı olaylar için, üst düzey soruşturma talimatı verildi.

Pakistan'da kilise ve Hristiyanlara saldırı
17-08-2023 16:09
Google News

Pakistan'ın Pencap eyaletinde bir Hristiyan'ın Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yaptığı iddiasıyla kiliselere ve Hristiyan azınlıkların evlerine yönelik saldırılar gerçekleştirildi.

Pencap'taki geçici yönetim, Faysalabad bölgesine bağlı Jaranvala kentinde yaşananlarla ilgili üst düzey soruşturma emri verdi.

Pencap'taki geçici yönetimden yapılan açıklamada, çıkan olayların huzurun bozulması için çok iyi düşünülmüş bir plan olduğu vurgulandı.

Polis ve arama kurtarma ekipleri en az 4 kilisenin ateşe verildiği bilgisini paylaştı, bölge sakinleri ise en az 10 kilisenin hasar gördüğünü belirtti. Bölgede yaşayan Hristiyanlara ait evler de hedef alındı.

Yaşanan olayların ardından emniyet güçleri, 129 kişiyi gözaltına aldı.

BAŞBAKAN'DAN AZINLIKLARI HEDEF ALANLARA SERT UYARI

Kamu düzeninin sağlanması için olayların yaşandığı bölgelere 6 binden fazla güvenlik gücü konuşlandırılmıştı.

Yetkililer, çıkan olaylarda can kaybı ve yaralı olmadığını açıklamıştı.

Geçici hükümetin Başbakanı Anvarul Hak Kakar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan hadiseleri kınayarak, hukuku ihlal eden ve azınlıkları hedef alanlara karşı sert eylemde bulunulacağını belirtmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?