USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Ortalık karıştı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’ndaki toplantıda Genel Kurul’da Salı gecesi yaşanan kavga sık sık gündeme gelirken kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Ortalık karıştı
20-02-2015 14:23
Google News
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP’nin tek parti döneminde "diktatörya olduğunu" söyledi. Ortalık karıştı. 

Komisyon, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısı ele alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tasarı hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi.MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, tasarıda yer alan askeri bölgelerin tahsisiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın görüşünün ne olduğunun bilmediklerini söyledi. Kayıp kaçak bedelleriyle ilgili vatandaşın yargı yoluna gitmesinin yolunun kapatılmasına onay verilmesinin mümkün olmadığını belirten Işık, "Yıllarca bu ülkenin kaynaklarını sömüren insanlara yasanın verdiği yolu da kapatalım, yeteri ki çözüm süreci zarar görmesin, elektrik de bedava olsun diyemeyiz. Bu kardeşliği bozacak bir tasarıdır. Ülkenin batısında milleti isyana teşvik edecek bir tasarıdır" dedi.

 

MAZICIOĞLU SAKİN OLMALARI KONUSUNDA UYARDI

 

Başkan Mazıcıoğlu, milletvekillerini sakin olmaları konusunda uyardı. Susam, "Bir milletvekili ’tokmağı aldım vurdum’ diyebilecek kadar bu ülkede cesaret sahibi olabiliyor. Bu cesareti sizin tek parti anlayışınız yaratıyor" ifadesini kullandı. Susam, Türkiye iyi bir enerji politikası uygulamadığını savunarak, "Devlet bu alanda yapması gerekenleri yerine getirmiyor. Sağlık, eğitim ve enerjide alanından kamu elini ayağını çekmez, yatırım yapar" diye konuştu. Kayıp kaçak bedelinin vatandaşın sırtına yükleneceğini belirten Susam, "Kayıp kaçakla ilgili yargının aldığı kararları by-pass edeceksiniz. Tüketiciyi mağdur edecek şirketleri koruyacak bir düzenleme yapıyorsunuz. Tüketiciyi mağdur edecek bu düzenleme Anayasa’ya aykırı" görüşünü savundu.

 

ERDOĞAN, CHP’NİN "DİKTATÖRYA OLDUĞUNU” SÖYLEDİ

 

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, TBMM’nin Mart sonuna kadar çalışabileceğini, seçimden sonraki yaz tatilini de hesaba katılınca 6 aylık bir aranın olacağını ifade ederek, milletin bu dönemde acil ihtiyaçlarının görüşüp yasalaştırılması gerektiğini söyledi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP’nin tek parti döneminde "diktatörya olduğunu" söyledi. Türkiye’de yüzde 50 ile iktidarda olan parti bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu partiyi diktatörlükle suçlayamayız. Yoksa CHP, HDP, MHP’yi partiden saymıyor muyuz?" diye sordu. "İç Güvenlik Tasarısı"nı "sokak teröristlerini engelleme yasası olarak gördüğünü" dile getiren Erdoğan, "Meclis’te çocuğa ulaşamayan o anlayış bu sefer o bayanları kullanmaya başladı. Sebahat Tuncel vekilimizi de olayların içinden kucaklayıp uzaklaştıran benim" diye konuştu. CHP’li milletvekilleri, Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. Komisyon Başkanı Mazıcıoğlu, TBMM Genel Kurul’un açılmasından önce yarın devam etmek üzere toplantıyı bitirdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?