USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ortak Akıl zedelendi

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, TOKİ’ye devredilen, Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu konusundan sonra Gaziantep’te Ortak Akıl Platformu’nun zedelendiği söyledi.

Ortak Akıl zedelendi
10-09-2013 22:19
Google News
Serindağ, Gaziantep’te hiçbir kurum ve kuruluşun TOKİ’den yeni stat talebinde bulunmadığı ama TOKİ’nin kendi kafasından Gaziantep’e yeni stadyum yaptığını belirtti.

 HABER: MEHMET TORUN

 CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, gündeme ilişkin konuları değerlendirmek üzere CHP Gaziantep İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Serindağ’ın birinci gündem maddesi Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu’nun yeriydi. Serindağ, “stadyum yapma kararı kim tarafından ve hangi kriterlere göre verilmiştir. TOKİ stadyumun yerini AVM ve ticari alan yapmak istiyor. Ama Gaziantep’teki STK’lar, belediyeler, milletvekilleri buna karşı çıkıyor. Ben burada bir samimiyetsizlik görüyorum. Ya da burada başka bir mevzu var. ” dedi.

 YENİ STAT İÇİN TALEP YOK

 TOKİ’ye devredilen, Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu arsası gündemdeki yerini koruyor. CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, “Gaziantep’te 18 bin kişilik Kamil Ocak Stadyumu yıkılarak, şehir dışında başka bir arsaya yeni bir stadyumun yapımına başlanmıştır. Bunun gerekçesi nedir? Gaziantep Valiliği’nin, Belediye Başkanlığı’nın, odaların veya STK’ların bu konuda bir talebi olmuş mudur?  Araştırdım. Kimsenin böyle bir talebi olmamış. Böyle bir talep yoksa, bu kararı kim vermiştir? TOKİ burada rant politikası uyguluyor. TOKİ’nin görevi bellidir. TOKİ toplu konut yapmakla yükümlüdür. TOKİ’nin statlarla ne işi olabilir. TOKİ stadyumun yerini AVM ve ticari alan yapmak istiyor.  Gaziantep Meslek Odaları’nın, STK’larının, Gaziantep halkının stadyum arsasının Kent Meydanı olarak düzenlenmesine yönelik açık bir talepleri var. TOKİ’de bu arsaya karşılık, belediyelerden başka bir yerden arsa istiyor. Belediyeler TOKİ’ye niçin arsa versin. Bu arsalar halkın malıdır. Birde Gaziantep’te yeni stadyuma ihtiyaç var mıdır? En önemli mesele budur.  Kamil Ocak Stadyumu’nun 18 bin kişilik seyirci kapasitesi Gaziantep için yetersiz midir? Kamil Ocak Stadyumu’nun doluluk oranı ve maçları izleyen seyirci ortalaması nedir? Sanki her maçta seyirci dışarıda kalıyormuş gibi bir hava estiriyorlar” ifadelerini kullandı.

 TOKİ PROJEYİ İPTAL ETMEDİ

 Serindağ, “Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu arsası TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmış bir imar planı tadilatı ile TOKİ’ye devredilmiştir. Bu durum ’Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmeliğe’ aykırıdır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü palanı askıya çıkarmıştır. Daha sonra yoğun tepkiler üzerine müdürlük planı askıdan indirmiştir. Herkes TOKİ’nin bu plandan vazgeçtiğini düşünüyor. Ama TOKİ plandan vazgeçmemiştir sadece zaman kazanmaya çalışıyor. Proje iptal edilmedi. TOKİ Kamil Ocak Stadyumunun yerine AVM ve ticari alan yapacaktır. Bakan bu konu hakkında Gaziantep kamuoyunu aydınlatmalıdır” şeklinde konuştu.ak Akıl Platformu’nun zedelendiği söyledi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?